Eurolliga

El Regal Barça pateix de valent per vèncer el Panathinaikos (83-82) i s'avança en el "play-off" de quarts de l'Eurolliga

El Regal Barça va guanyar el Panathinaikos en el primer partit dels quarts de final de l'Eurolliga (83-82). Amb un Palau ple a vessar, la igualtat sobre la pista va ser màxima, amb alternances al marcador. Al descans, avantatge per als culers, 37 a 35. A la represa, els homes d'Obradovic, amb un ritme travat, es van avançar en el marcador. Aleshores, els blaugranes van capgirar la dinàmica i el resultat amb tres triples de Morris, Lakovic i Navarro. L'emoció, però, es va mantenir fins al final. Navarro, amb 13 punts, va ser el màxim anotador barcelonista, mentre que Diamantidis, amb 26, va ser la figura del matx. Dijous, segon partit al Palau, abans de viatjar a Atenes.

Zeljko Obradovic no volia que el Regal Barça s'escapés en el marcador i ho va aconseguir al llarg dels 40 minuts. L'equip blaugrana va guanyar en un partit d'infart contra un Panathinaikos que va plantejar un partit molt físic, carregant pilotes al joc interior, però amb un bon equilibri amb els homes de perímetre, liderats per Drew Nicholas. El Barça no s'hi va trobar còmode. 14-14 al final del primer quart. Ricky Rubio tenia la difícil tasca d'aturar Diamantidis, un dels millors jugadors d'Europa, i el grec li va guanyar la partida: 26 punts per a l'estrella grega, que va fer un autèntic recital al Palau.

Reacció a base de triples

El Panathinaikos va prendre la iniciativa a la segona part i va tenir un màxim avantatge de cinc punts. Però la varietat de recursos del Barça és molt gran i també la seva duresa mental. Tres triples seguits de Morris, Lakovic i Navarro en l'inici del tercer quart van capgirar la dinàmica del partit i el conjunt culer es va avançar en el marcador.

Encert als tirs lliures

El PAO no es va donar per vençut i van decidir els petits detalls, sobretot l'encert en els tirs lliures del Barça, a mans de Fran Vázquez i Terence Morris. El conjunt d'Atenes va tenir un últim llançament per guanyar el partit, però Diamantidis, aquest cop, va fallar. Demà dijous, segon assalt al Palau.