Rogério Ceni, el porter rècord. (Foto: Reuters)
Rogério Ceni, el porter rècord. (Foto: Reuters)
Futbol

El porter brasiler Rogério Ceni bat el rècord mundial de més victòries amb un mateix equip (590)

El brasiler del Sao Paulo Rogério Ceni ha aconseguit el seu quart rècord mundial com a jugador amb més victòries amb un mateix equip (590). Ceni també és el jugador que ha jugat més temps al mateix equip (1.134 partits), el capità amb més partits al mateix equip (916) i el porter més golejador de la història (123 gols)

Actualitzat

El porter brasiler de 41 anys Rogério Ceni ha aconseguit el seu quart rècord mundial al sumar la victòria 590 amb el seu equip, el Sao Paulo. Ceni, conegut per ser el porter que ha marcat més gols de la història (123), ha sobrepassat Ryan Giggs com a jugador amb més victòries amb un mateix equip. El porter, després de batre el rècord, ha explicat que tot ha sigut gràcies a la continuïtat del seu treball i a la fidelitat al club en què ha jugat 20 anys seguits.

Aquest és el quart rècord mundial que aconsegueix el brasiler. Ceni és el jugador que ha jugat més temps al mateix equip (1.134 partits) i el capità amb més partits al mateix equip (916). El rècord més sorprenent, però, és el que el converteix en el porter més golejador de la història. Suma 123 gols en tota la seva carrera, 60 de falta i 63 de penal. Amb aquests 123 gols, el porter ja és un dels màxims golejadors de la història del Sao Paulo.

Però Rogerio Ceni és molt més que un porter golejador. Ha guanyat sis premis com a millor porter de la Lliga Brasilera i va ser nominat a la pilota d'or l'any 2007. Aquesta és l'última temporada del ja llegendari capità del Sao Paulo, que té dos mesos per intentar ampliar les seves xifres. Quan es retiri deixarà enrere quatre rècords que costaran molt de superar.

Anar al contingut