El Nàstic ha suat de valent per classificar-se per als setzens de la Copa davant del Rayo (@NASTICTARRAGONA)
Copa del Rei

El Nàstic passa a setzens de Copa als penals davant del Rayo Vallecano i el Cornellà cau davant de l'Hércules

Els grana han suat de valent i no ha estat fins al catorzè penal quan han aconseguit segellar l'accés als setzens de final de la Copa (4-5), mentre que el Cornellà se li ha complicat l'eliminatòria amb l'expulsió d'Uche (2-1)

El Nàstic de Tarragona ha fet un esforç titànic per classificar-se pels setzens de final de la Copa del Rei davant d'un Rayo Vallecano que ha donat molta guerra per evitar l'eliminació.

El partit ha començat força igualat, tots dos equips han plantejat un joc força ambiciós que ràpidament ha generat diverses ocasions per les dues bandes. El porter grana, Dimitrievski, ha fet un parell d'intervencions de mèrit i poc després, els de Vicente Moreno han enviat un parell d'avisos al Rayo Vallecano.

Maloku, que estrenava titularitat amb el Nàstic, ha inaugurat el marcador gràcies a una gran centrada de Ferran Giner que ha rebotat en un defensor i la pilota ha caigut als peus del jugador croat que ha rematat a plaer.

Just abans del descans el jugador del Rayo, Pablo Clavería, ha desaprofitat una ocasió d'or per empatar el partit enviant la pilota als núvols quan rebia el "passi de la mort".

A la represa, cinc minuts és el que han necessitat els madrilenys per igualar el partit amb un gol de Manucho, que havia entrat a la mitja partAssistència de Quini cap enrere que ha despistat la defensa tarragonina, xut ras des de fora de l'àrea i pilota al fons de la xarxa. El gol ha fet créixer els locals que s'han llançat a l'atac per sentenciar el partit, però els homes de Vicente Moreno han sabut resistir les envestides dels de Vallecas.

Al minut 92, però, l'àrbitre ha xiulat un penal rigorós per una falta del porter grana Dimitrevski sobre Lass, però el macedoni ha aturat el llançament de l'ex del Nàstic, Miku. Amb aquesta acció, el partit ha anat a la pròrroga.

Amb els tres canvis executats per part dels dos equips, tant el Nàstic com el Rayo han afluixat la intensitat per reservar les forces per a les ocasions més clares. En els darrers minuts els madrilenys han fet un pas endavant però els grana no han volgut donar el braç a tòrcer i el partit s'ha hagut de resoldre a una agònica tanda de penals. El catorzè penal, el jugador del Rayo Vallecano, Quini, ha enviat la pilota fora i ha donat la classificació dels setzens pel Nàstic de Tarragona.

Hércules- Cornellà (2-1)

L'Hércules ha sortit molt endollat, a resoldre l'eliminatòria per la via ràpida, cosa que ha deixat contra les cordes el Cornellà en els primers minuts. De mica en mica, però, els catalans han anat reaccionant i les forces s'han equilibrat.

Al minut 33, però, Javi Flores ha fet el primer gol dels locals amb el llançament d'una falta directa que ha passat molt ajustada al pal.

Després del descans el guió s'ha repetit, els alacantins han saltat al terreny de joc amb la intenció de segellar la classificació, molt incisius en atac, però la bona actuació del porter del Cornellà, Marcos, ha frustrat els plans de l'Hércules.

Unes mans d'Uche a dins de l'àrea han forçat un penal a favors dels valencians i l'expulsió del defensa del Cornellà. Gaspar no ha perdonat i ha transformat des dels onze metres, 2-0 i l'eliminatòria que es complicava pels catalans.

Tot i així, el Cornellà no s'ha arronsat i fins i tot ha escurçat diferències gràcies a un gol d'Ahmed (2-1). Els setzens de Copa, però, s'han decantat per l'Hércules.