Fórmula 1

El Mundial de Fórmula 1 més apassionant dels darrers anys arrenca ple de novetats

Michael Schumacher, Fernando Alonso, Lewis Hamilton i Jenson Button. Quatre campions del món que es trobaran sobre els 19 circuits d'un Mundial de Fórmula 1 que dóna el tret de sortida aquest cap de setmana a Bahrain. La tornada del "Kaiser" als circuits amb l'escuderia Mercedes GP (l'herència de Brawn GP) i les expectatives creades per l'arribada d'Alonso a Ferrari, són els grans atractius del campionat. McLaren, per la seva banda, afronta, més britànic que mai, el repte de recuperar el seu prestigi, amb Hamilton i Button al volant de les bales platejades.

Actualitzat
Sens dubte els quatre campions són els favorits per aconseguir el títol, però el Mundial 2010 té altres pilots que de ben segur no posaran les coses gens fàcils als candidats principals. Felipe Massa, el company d'Alonso a Ferrari, Nico Rosberg, l'altre alemany de Mercedes GP o els pilots de Red Bull-Renault Mark Webber i Sebastian Vettel, també tindran molt a dir en el desenvolupament del campionat.

Gran presència catalana

L'accent català no faltarà tampoc sobre els circuits mundialistes. Per una banda Jaume Alguersuari buscarà confirmar les esperançadores mostres de qualitat que va ensenyar en el seu debut el darrer any. Caldrà seguir de prop el barceloní, de només 19 anys, i la seva progressió dins el seu Toro Rosso. L'altre català, en canvi, és tot un veterà. Pedro Martínez de la Rosa, de 39 anys, torna a tenir l'oportunitat d'iniciar un campionat com a pilot titular per primera vegada des que ho va fer al 2002 al volant d'un Jaguar. Ho farà amb un BMW Sauber al costat del japonès Kabui Kobayashi.

19 cites per decidir un campió

El Mundial constarà de 19 curses i finalitzarà el 14 de setembre a Abu Dhabi. La novetat més important pel que fa a circuits és la colonització del circ de la Fórmula 1 d'un nou territori. Es tracta del traçat de Yengam, a Corea del Sud, on s'hi correrà el 24 d'octubre. També cal destacar la tornada, després d'un any, del mític circuit Gilles Villeneuve del Canadà. 

El circuit de Montmeló seguirà fidel a la seva cita anual. Serà el 9 de maig. L'altra cursa que es disputi a l'estat espanyol serà a València el 27 de juny, en el Gran Premi d'Europa.

Canvis en les normes

Aquesta temporada s'han inclòs diverses novetats en el reglament que pretenen ser revolucionàries. La més important és la prohibició de posar combustible durant les curses. Amb aquesta mesura, la FIA pretén augmentar l'espectacle a la pista i, de retruc, estalviar un quants diners a les escuderies.

L'altre canvi normatiu destacat té relació amb el sistema de puntuació. A partir d'aquest any s'incrementa el valor de la victòria i es premien els deu primers classificats. Així doncs, el guanyador rebrà 25 punts; el segon classificat, 18; el tercer, 15; el quart, 12; el cinquè, 10; el sisè, 8; el setè, 6; el vuitè, 4; el novè, 2, i el desè, 1.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut