Waterpolo

El Mataró trenca l'hegemonia del Sabadell i s'adjudica la primera Copa de la Reina de Waterpolo (9-7)

Amb un joc ofensiu d'alt nivell en la primera part, les noves campiones han pres una renda de quatre gols que els ha permès aguantar fins al final del partit

L'equip femení del CN Mataró ha fet història aquest diumenge en alçar-se amb la seva primera Copa de la Reina. Ho ha fet, a més davant de l'equip campió de les vuit edicions, el CN Sabadell. Les campiones d'Europa no perdien un partit en l'àmbit estatal des del 2010 (en els "play-off" d'aquella temporada contra el Mediterrani).

Les jugadores de Florin Bonca han sorprès amb un inici aclaparador, jugant amb confiança i llançant sense arronsar-se, encara que fos de lluny, gràcies a la feina de la boia grega Benekou per aconseguir espais. El resultat al descans, 8 a 4, era prou aclaridor de la seva superioritat.

En el tercer quart, les de Nani Guiu han intensificat la defensa, i a les maresmenques els han entrat els dubtes, tot i que la força amb què jugava el rival els ha fet arribar a la desena superioritat. Ni així han aconseguit marcar, mentre que el Sabadell ha reduït diferències (8-6).

El novè gol del Mataró, però, ha estat psicològic: l'ha fet Gibson en els primers segons en els primers segons de l'últim quart. Quan la consigna de les campiones vallesanes ja era posar tota la carn a la graella, les aspirants han guanyat la confiança justa per resistir els últims minuts i concedir només un gol abans del final (9-7).

Laura López, del Mataró, ha estat designada millor jugadora de la competició. La seva companya, Elizabeth Keeve, ha estat nomenada millor portera.