Els jugadors del Maccabi celebren la classificació per a la fase de grups de la Champions (Reuters)

El Maccabi de Tel Aviv, el Xakhtar, el Malmö i el Dinamo de Zagreb, classificats per a la fase de grups de la Champions

L'equip israelià ha donat la gran sorpresa de la jornada després d'eliminar el Basilea suís gràcies al valor doble dels gols fora de casa, mentre que el Malmö s'ha desfet d'un històric com el Celtic de Glasgow.

Oriol LlachActualitzat

El Maccabi de Tel Aviv, el Xakhtar Donestk, el Malmö i el Dinamo de Zagreb són els altres quatre equips que, juntament amb el València, s'han classificat per a la fase de grups de la Lliga de Campions. L'equip israelià ha donat la gran sorpresa de la jornada després d'eliminar el Basilea suís gràcies al valor doble dels gols fora de casa, mentre que el Malmö s'ha desfet d'un històric com el Celtic de Glasgow. Per la seva banda, el Xakhtar ha eliminat amb patiment el Rapid de Viena i el Dinamo de Zagreb s'ha imposat amb contundència al Skenderbeu albanès.

Maccabi Tel-Aviv, 1 - Basilea, 1

El Basilea ha sortit molt fort, pressionant el Maccabi de Tel-Aviv des del primer minut, i la recompensa ha arribat ben aviat, quan el migcampista Zuffi ha superat el porter Juan Pablo amb un xut de falta des de 25 metres de distància. El desavantatge al marcador ha fet despertar els israelians i, als deu minuts, Zahavi ha empatat el marcador. A partir d'aquest moment, el partit ha quedat molt travat fins al final (1-1). El Maccabi de Tel Aviv serà al bombo del sorteig de dijous gràcies al valor doble dels dos gols marcats fora de casa al partit d'anada, que va acabar amb empat a dos.

Xakhtar Donetsk, 2 - Rapid de Viena, 2

Primera part farcida de gols. Marlos, que ja va signar el 0 a 1 de l'anada, ha obert la llauna pel Xakhtar. Però el Rapid de Viena no s'ha deixat doblegar i en deu minuts ha capgirat el marcador. Schaub ha empatat i Hoffman ha fet pujar l'1 a 2 al marcador amb un golàs de falta des de fora de l'àrea. La reacció dels ucraïnesos tampoc s'ha fet esperar i en sentir l'amenaça de l'eliminació, Gladkiy ha superat el porter dels austríacs, Novota, i ha fet el 2 a 2 just abans del descans. La segona part ha perdut intensitat i malgrat els intents del Rapid de Viena, al final el Xakhtar ha mantingut el marcador i s'ha classificat fent valer el 0 a 1 del partit d'anada.

Malmö, 2 – Celtic, 0

El Malmö suec ha deixat fora de combat un històric com el Celtic de Glasgow, que no ha pogut defensar amb èxit el 3 a 2 de l'anada al Celtic Park. Markus Rosenberg, amb un cop de cap a la sortida d'un córner, ha inaugurat el marcador. Els escocesos han vist com l'àrbitre els anul·lava un gol legal abans del descans que hauria pogut canviar el desenllaç de l'eliminatòria i en el minut 55, en un altre córner mal defensat, Boyata s'ha acabat marcant a la seva pròpia porteria i ha acabat condemnant el Celtic a jugar a la Lliga Europa.

Dinamo Zagreb, 4 – Skenderbeu, 1

El Dinamo de Zagreb no s'ha deixat sorprendre per l'Skenderbeu albanès i s'ha classificat sense problemes per a la fase de grups de la Champions. Els croats, que ja s'havien imposat a l'anada per 1 a 2, han tornat a superar clarament el seu rival. En un primer quart d'hora embogit, el Dinamo s'ha avançat per mitjà de l'algerià Soudani, el Skenderbeu ha empatat amb una diana d'Esquerdinha i Hodzic ha tornat a avançar els locals en el marcador. Tot i que en l'inici de la represa el Dinamo s'ha quedat amb deu per l'expulsió de Gonçalo Santos, el campió de Croàcia ha acabat golejant malgrat jugar en inferioritat numèrica amb dos dianes més de Jéremy Taravel i Soudani.