Esports

El govern espanyol reconeix que té un problema amb el dopatge i anuncia una revisió de la llei

El ministre d'Educació, Cultura i Esport, José Ignacio Wert, ha dit avui que l'esport espanyol té "un problema amb el dopatge" i que s'intentarà al més aviat possible modificar la llei per "reforçar el compromís" contra aquest problema. En una conferència, Wert ha explicat que aquesta reforma intentarà complir les exigències d'harmonització del Codi Mundial Antidopatge, entre altres motius perquè és d'importància "cabdal" per a la candidatura de Madrid als Jocs Olímpics del 2020.

Actualitzat
A preguntes dels assistents, Wert ha negat que ell hagi criticat França per les mofes del Canal Plus en què es mostrava que els esportistes espanyols d'alt nivell, entre ells Rafael Nadal i Alberto Contador, es dopen, sinó que el que ha fet és censurar aquest programa. Els guinyols exhibien els logotips de diverses federacions espanyoles, el que va decidir a la de Tenis estudiar la presentació d'una demanda contra Canal Plus França per ús indegut de tals marques, demanda que de moment no s'ha concretat.

"Només té dret a criticar qui fa un programa d'humor?", s'ha preguntat Wert durant el col·loqui, en què ha estat present l'ambaixador de França a Espanya, Bruno Delaye. "Per descomptat, tenim, no fa falta dir-ho perquè és d'actualitat, un problema amb el dopatge, per això intentarem al més aviat possible aprovar la modificació de la llei antidopatge", ha precisat en l'acte, organitzat pel fòrum de la Nova Societat.

Mariano Rajoy, que aquest matí rebia l'equip espanyol campió de la Copa Davis de l'any passat, no ha parlat de dopatge. El seu discurs, de passada, ha anat dirigit a les crítiques procedents de França. L'autocrítica que fa Wert contrasta amb la visió radicalment diferent que el president del Comitè Olímpic Espanyol, José Luis Blanco, té dels esforços que, fins ara, ha fet Espanya per lluitar contra el dopatge.

Aquest anunci de la modificació de la llei contra el dopatge es produeix el mateix dia en què la ciutat de Madrid ha presentat davant del COI les credencials necessàries per entrar en la lluita per organitzar els Jocs Olímpics del 2020.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut