Motor

El Dakar 2012 acabarà al Perú

El Dakar 2012 s'ha presentat avui a París. Arrencarà el pròxim 1 de gener, acabarà el 15 d'aquest mes i es disputarà entre la població argentina de Mar del Plata i, com a gran novetat, acabarà a Lima, la capital del Perú. En total, es recorreran més de 8.300 quilòmetres. Aquest cop, s'espera l'arribada de 465 vehicles participants. Entre els favorits a la victòria, dos catalans: Marc Coma, vigent campió en la categoria de motos, i Nani Roma, en cotxes.

Actualitzat
En els tres països amfitrions del Dakar 2012, l'Argentina, Xile i el Perú, hi haurà molta sorra i dunes. En sobresurten les del desert xilè d'Atacama, que sorprenen per les seves dimensions, i les peruanes, disposades en llargs cordons.

Amb l'augment del nombre de corredors, un 15% més aquesta edició, és més difícil avançar pronòstics, sobretot en l'apartat de les dues rodes. El català Marc Coma i el francès Cyril Despres surten com a grans favorits al títol amb un empat de tres victòries absolutes per a cadascun. Marc Coma repetirà amb la seva KTM, marca amb la qual ha renovat contracte per dos anys més. El català arriba al Dakar en un excel·lent moment de forma. De fet, acaba de guanyar per cinquena vegada consecutiva el Ral·li dels Faraons.
A més de Despres, alguns altres rivals importants, que han pujat al podi en ocasions anteriors, seran Helder Rodrigues i David Casteu de Yamaha, Francisco "Chaleco" López, d'Aprilia, i Pal-Anders Ullevalseter, amb una KTM.

En la categoria de cotxes, dos antics guanyadors es perfilen com a aspirants al primer lloc del podi. El francès Stéphane Peterhansel i el català Nani Roma, que té un Dakar en motos en el seu palmarès. Tots dos competiran al volant de Minis.
Un dels grans absents en aquesta edició serà el madrileny Carlos Sainz, vencedor el 2010 amb un Volkswagen Touareg. No ha trobat un equip de garanties per afrontar la prova i ha decidit renunciar-hi.




Anar al contingut