Futbol Internacional

El Brasil recupera l'orgull amb una victòria de prestigi contra França a Saint-Dennis (1-3)

La selecció "canarinha", liderada un cop més per Neymar, deixa enrere les ferides del passat Mundial i suma un triomf de prestigi a l'estadi de Saint-Dennis. Varane ha avançat els "blues", però Óscar, Neymar i Luiz Gustavo han capgirat el resultat advers

El Brasil ha recuperat l'orgull i ha començat a tancar les doloroses ferides del passat Mundial amb un triomf de prestigi contra França a París (1-3). Neymar, autor del segon gol dels brasilers, ha jugat els 90 minuts d'un duel que s'ha decidit a favor de la "canarinha" en la segona part.

L'estadi de Saint-Dennis ha guardat un respectuós i emocionant minut de silenci abans de l'inici del partit amistós entre francesos i brasilers en memòria de les 150 víctimes mortals de l'accident aeri de Germanwings. França, capitanejada per Karim Benzema, ha començat dominant i, només començar, Jefferson ha evitat el primer gol desviant amb una aturada miraculosa un cop de cap del davanter del Reial Madrid. La reacció "canarinha" ha arribat de la mà de Neymar, amb un xut creuat que ha pogut refusar Mandanda. I, en el minut 21, a la sortida d'un córner picat per Valbuena, França ha inaugurat el marcador amb un inapel·lable cop de cap de Varane.

A la "canarinha" li ha costat reaccionar davant el major domini dels "blues", però, en el minut 39, Oscar, després d'una bona combinació amb Firmino, ha fet l'empat a un amb una rematada de puntera.

Neymar desfà l'empat

En la represa, el Brasil ha passat a controlar les operacions i Neymar, bastant discret en la primera meitat, ha aparegut per fer l'1-2 amb un xut potent que ha entrat per l'escaire, tot i tenir molt poc angle. El blaugrana, als seus 23 anys, ha fet el seu 43è gol amb la selecció brasilera en 61 partits, unes estadístiques espectaculars que l'apropen al rècord de Pelé amb 77.

Benzema ha perdonat una claríssima ocasió per fer l'empat a dos i de la possible igualada, en el minut 68, Luiz Gustavo, de cap tot sol a la sortida d'un córner, ha establert el definitiu 1-3. L'entrada de Fekir ha donat una mica d'espurna a l'atac francès, però insuficient per poder reduir distàncies. Amb aquesta victòria de prestigi, el Brasil comença a tancar les ferides del passat Mundial i de retruc s'ha pres la revenja de la final mundialista perduda en aquest mateix escenari, el 1998.