Futbol

El Barça s'obliga a trencar una ratxa de sis anys sense guanyar a Anoeta

Una setmana abans del clàssic, l'equip de Luis Enrique recupera el trident per intentar retallar els set punts d'avantatge que el Madrid ha agafat provisionalment

Actualitzat

El partit que el FC Barcelona ha de jugar aquest diumenge contra la Reial Societat (20.45) té el mateix titular des de fa una setmana: fa sis temporades que el Barça no guanya a Anoeta. L'afegit de l'ensopegada a casa contra el Màlaga la jornada passada (0-0) ha posat més èmfasi en la necessitat dels blaugranes de trencar aquesta mala ratxa a l'estadi guipuscoà. Més encara després de la victòria "in extremis" del Reial Madrid contra l'Sporting de Gijón, que posa els blancs a set punts provisionalment.

Per alleugerir la pressió, Luis Enrique va dir en la roda de premsa prèvia de dissabte que "el passat no m'importa gens", per remarcar que allò que passi aquest vespre a Sant Sebastià només ha de dependre del moment i de l'actitud de cada equip sobre el camp en aquest partit concret.

I el moment dels realistes és certament bo. Arriben a la cita en l'estat de joc i forma més òptim en molts anys, amb quatre victòries seguides i un sol gol encaixat en els últims 360 minuts. Aquestes dades converteixen els d'Eusebio Sacristán en el millor conjunt de la Lliga en l'últim mes de competició, juntament amb el Madrid. Al seu estadi, a més, només ha cedit un empat, contra l'Espanyol (1-1), i una derrota, precisament, amb el Madrid (0-3).

L'equip de Luis Enrique, que ha perdut per la mínima en les dues últimes visites, es presenta a la cita amb optimisme després d'haver materialitzat la classificació per als vuitens de la Lliga de Campions amb un triomf al Celtic Park (0-2) que va mitigar el mal gust de boca per l'empat amb el Màlaga. De tota manera, aquest empat va elevar el debat sobre la regularitat i els resultats de l'equip.

A Sant Sebastià, Luis Enrique podrà recuperar el trident al complet (si Neymar no té cap seqüela del lleu accident de trànsit del qual ha sortit il·lès aquest matí). L'última jornada, Messi va tenir una indisposició estomacal i Luis Suárez estava sancionat. La incògnita és saber si Neymar sabrà evitar que li ensenyin una targeta groga, que seria la cinquena i el deixaria fora del clàssic de la setmana que ve.

Divendres, Arda Turan va caure de la llista per una grip, però Gerard Piqué no tindrà problemes per entrar en l'alineació, tot i que arrossega una contusió al peu.

A la Reial Societat, Eusebio compta amb tot l'onze titular en perfectes condicions, de manera que no s'esperen canvis pel que fa als jugadors que han portat l'equip a la situació actual. El Barça haurà d'anar amb compte amb el particular trident donostiarra, que formen Xabi Prieto, Carlos Vela i Willian José.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut