Futbol

El Barça retroba el 9 pur amb Luis Suárez

L'uruguaià, amb 11 gols en els últims 11 partits, arriba al seu pic de forma just en el moment decisiu de la temporada

Eloi SansaActualitzat

Luis Suárez va ser l'incontestable protagonista del París Saint-Germain - Barça en marcar dos gols que acosten l'equip blaugrana a les semifinals de la Champions. El davanter uruguaià, mundialment reconegut pel seu olfacte golejador, no estava trobant al Barça la fluïdesa anotadora que li va fer guanyar la Bota d'Or europea l'any 2014, quan va marcar 31 gols a la Premier League amb el Liverpool.

L'adaptació de l'uruguaià al Barça no va ser gens normal, condicionada pels quatre mesos de sanció per la mossegada a Giorgio Chiellini en el mundial. Quan va acabar la sanció, Luis Suárez va començar a jugar i a demostrar moltes de les seves habilitats, però li costava trobar el gol.

Finalment, però, la millor versió de Luis Suárez arriba en el moment indicat, just quan es defineixen els títols. Des de finals de febrer, Luisito suma 11 gols en 11 partits, entre aquests el doblet al camp del Manchester City que va obrir una via d'aigua al campió anglès, o el gol decisiu en l'últim clàssic, que permet que el Barça sigui encara líder a la Lliga.  

El seu primer gol al Parc dels Prínceps ha estat comparat amb el que va marcar Samuel Eto'o a la final de la Champions de Roma del 2009. Tots dos s'assemblen perquè combinen força, talent i definició. Eto'o, present ahir com a espectador al Parc dels Prínceps, devia pensar que el dorsal 9 del Barça per fi ha trobat un davanter centre pur digne del seu llegat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut