Eurolliga

El Barça Lassa no aprova la revàlida a Vitòria i encaixa la vuitena derrota a l'Eurolliga (65-62)

Els homes de Bartzokas no han aprofitat l'oportunitat contra un Baskonia molt erràtic i han acabat perdent un duel marcat pels nombrosos errors

David CarballoActualitzat

El Barça Lassa afrontava una nova revàlida a l'Eurolliga a la pista del Baskonia amb les baixes de Stratos Perperoglu i Brad Oleson, que tampoc ha pogut jugar per una lumbàlgia. Els blaugranes han fet un bon inici davant un rival molt desencertat i que ha fallat els seus primers 10 llançaments a cistella, però, finalment, els homes de Bartzokas no han aprofitat l'oportunitat i han acabat perdent un duel marcat pels errors (65-62).

Un parcial de 0-9 ha obligat Sito Alonso a demanar el primer temps mort del matx, però el Baskonia no ha reaccionat i ha seguit molt erràtic en atac. El Barça, que ha arribat a tenir un màxim avantatge d'11 punts en el segon quart, també s'ha contagiat de les errades dels bascos i no ha aprofitat l'ocasió per obrir una escletxa abans del descans.

El duel s'ha convertit en una cadena d'errors i despropòsits de tots dos equips, un nivell impropi d'un partit de l'Eurolliga. Això s'ha vist reflectit en el marcador al final dels 20 primers minuts, un escarransit 24-30 favorable als blaugrana que ha evidenciat el desencert general dels dos conjunts.

Larkin ensorra el Barça amb dos triples

En la represa, el joc ofensiu tampoc no ha millorat gens ni mica, però el Barça, amb molts problemes en la direcció, ha vist com el Baskonia ha estat capaç de posar-se al davant en el marcador per primera vegada en tot el partit poc abans del final del tercer quart. Una situació compromesa per a l'equip de Bartzokas, col·lapsat en atac i que no ha trobat cap referent tot i la presència de Rice i Navarro en pista.

Només l'encert de Tomic i Koponen han mantingut amb vida un Barça irregular i que no ha aprofitat els mals moments del locals per afrontar un tram final molt ajustat. En un duel marcat per les nombroses errades, la irrupció de Shane Larkin, amb dos triples consecutius, ha acabat d'ensorrar un Barça que ha pogut forçar la pròrroga amb un triple a la desesperada de Claver que no ha entrat.

El Barça continua sense reaccionar i ha acabat encaixant una nova derrota a domicili, la cinquena consecutiva i la vuitena en 13 jornades que complica encara més la classificació dels blaugrana per als quarts de final de l'Eurolliga. Aquest divendres, el Barça rebrà al Palau la visita de l'Armani Jeans de Milà en una nova final per als homes de Bartzokas, que no poden fallar més.