El Barça i el Joventut derroten el Manresa i el Girona i s'enfrontaran a la final de la Lliga Catalana

El Regal Barça i el DKV Joventut ha complert els pronòstics i s'enfrontaran (a les 17 h, en directe pel 33 i elsesports.cat) al Palau Blaugrana en la final de la Lliga Catalana de bàsquet. Els barcelonistes s'han desfet de l'Assignia Manresa per 78-71, mentre que els badalonins han hagut de suar de valent per desfer-se del Girona FC (83-71). Tots dos equips han tingut problemes per aconseguir la victòria i les dues semifinals han estat marcades per la igualtat i la remuntada dels equips, que s'han acabat emportant la victòria.

El Girona, un rival complicat

La primera semifinal ha començat amb els de Ricard Casas molt endollats i amb un DKV Joventut que no era capaç d'aturar l'atac gironí. Així, havent arribat a anar guanyant per onze punts (9-20 al minut 7), el Girona ha acabat el primer quart amb set d'avantatge i una anotació realment alta (19-28). Durant el segon quart, els badalonins han retallat la distància, però no han pogut imposar el seu joc. Tot i l'esforç per remuntar, al descans l'avantatge encara era d'un punt per a l'equip de la Lliga LEB (43-44).

L'encert des de la línia de tres i els punts des del perímetre mantenien les esperances gironines davant d'un Joventut que, al contrari que el seu rival, ha obtingut gairebé un terç dels seus punts amb anotació interior. Així, al final del tercer quart ha continuat per davant el Girona (59-62) i encara semblava possible que per primer cop un equip de LEB jugués la final de la Lliga Catalana.

A l'últim quart, però, la falta d'idees i la pressió ha afectat els gironins, que s'han anat desfent a mesura que els de Pepu imposaven la seva teòrica qualitat.

Pel Girona, Pino i Navarro han estat els màxims anotadors, amb 14 i 13 punts, respectivament. Per la banda verd-i-negra, el màxim encistellador ha estat Norel (12).

El Barça, també patint

Potser pel fet que els seus cinc jugadors mundialistes es van incorporar dijous a l'equip i amb prou feines s'han entrenat amb la resta de la plantilla, el Barça ha jugat una primera meitat desastrosa, especialment des del perímetre exterior (0 de 4) davant un Assignia Manresa molt més conjuntat i amb Jordi Grimau com a millor home ofensiu. El debut del pivot serbi Kosta Perovic ha passat materialment desapercebut, ja que el jugador encara sembla lluny de la seva millor forma. Després del 14-15 del primer quart, ha començat un veritable recital de l'aler ucraïnès Sergiy Gladyr. Tres triples en sis minuts i dos tirs lliures de Larry Lewis deixaven el marcador en 19-32 (min 17) per als de Ponsarnau. Joan Carles Navarro, encara no recuperat totalment del seu trencament fibril·lar, ha saltat a la pista en aquest quart. Un triple seu ha obert un parcial d'11-4 que ha servit per retallar diferències abans del descans (30-36).

La màquina blaugrana ha començat a funcionar en el tercer quart. Ricky ha començat a imprimir més velocitat al joc, i Basile, Navarro i Morris manaven ja des de la línia de 6,75. Amb 50-45 al marcador Ponsarnau ha demanat temps per reorganitzar la seva defensa, però els de Xavi Pascual ja havien posat la directa. Amb el serbi Dejan Majstorovic, el seu nou fitxatge, poc efectiu, i el capità Román Montañez en la fase final de la seva recuperació de la lesió que va tenir a final de temporada, el Manresa només responia amb accions aïllades del veterà Larry Lewis, encara que la primera cistella de Montañez (61-60, min 36) i també la primera d'Alfons Alzamora (63-62, min 37) retallaven al mínim les diferències. Però els barcelonistes, gràcies als tirs lliures, ja no perdrien el comandament del marcador i del partit.

Gladyr ha estat el màxim anotador de l'enfrontament amb 21 punts. El millor blaugrana ha estat Mickael, amb 14.