El Barça goleja l'Athletic (6-0) en un partit en què Luis Suárez ha assaltat el "pichichi" de la Lliga

El Barça signa una golejada a l'Athletic (6-0) al Camp Nou en un partit que s'ha posat ben aviat de cara amb l'expulsió del porter Iraizoz. Messi, Neymar, Rakitic i Luis Suárez, amb un "hat-trick", han estat els golejadors del partit.

Abans del partit, Messi ha ofert als aficionats del Barça la seva cinquena Pilota d'Or. Davant de l'Athletic, els blaugrana han començat errant. Piqué, davant la pressió de Williams, ha entregat la pilota a Muniain i aquest a Eraso, que gairebé marca. Però, un minut després, el partit ha canviat. L'entrada d'Iraizoz dins l'àrea a Suárez ha acabat amb vermella directa per al porter i penal a favor dels blaugrana. Amb Herrerín sota els pals, Messi ha estat l'encarregat de transformar-lo. El primer gol ha pujat al marcador i l'Athletic, tot i jugar amb un home menys -el sacrificat ha estat Muniaín que s'estrenava en una titularitat després de la lesió- ha estat a punt d'empatar. De Marcos no ha estat prou hàbil i Bravo se li ha avançat. Neymar, Rakitic i Aleix Vidal han dirigit xuts massa alts en les ocasions posteriors de què han disposat. Fins que el brasiler ha trobat el segon. Suárez ha iniciat una contra i ha servit l'assistència a Neymar perquè anotés el seu setzè gol a la Lliga i empatés en el "pichichi" amb Cristiano i Benzema.

Messi s'ha quedat a la banqueta al descans, per unes petites molèsties als isquiotibials, i Arda Turan ha ocupat el seu lloc. Però la segona part no podia començar millor per als interessos dels blaugrana. En un minut i mig, Luis Suárez s'ha afegit a la llista de golejadors. L'uruguaià ha finalitzat una combinació amb Neymar. El brasiler, que també ha tingut una actuació destacada com a assistent, ha servit en safata el quart a Rakitic, que només ha hagut d'empènyer la pilota al fons de la porteria d'Herrerín. Neymar se les ha empescat amb una contra i una jugada que ha fabricat tot sol. Jordi Alba ha notat molèsties després d'una acció fortuïta als dinou minuts de la segona i Luis Enrique ha fer l'últim canvi per precaució. Sergio Roberto ha estat l'escollit per estrenar-se com a lateral esquerre i ampliar la seva polivalència. Suárez ha completat la maneta amb un gran gol per sumar el seu dissetè en el còmput global i convertir-se en el "pichichi" de la Lliga, superant Neymar, Cristiano i Benzema. Però l'uruguaià no n'ha tingut prou i ha ampliat l'avantatge amb un altre gol que servia per aconseguir el "hat-trick", el sisè del partit, amb una rematada de cap implacable.

El Barça no pot arribar millor a la pròxima cita, dimecres a San Mamés. Mateix rival, però diferent competició.