El Barça és l'equip més seguit a Catalunya, i l'Espanyol el tercer (Reuters)
Futbol

El Barça és l'equip preferit del 54% de catalans, segons el CEO

D'acord amb l'últim baròmetre, un 77% dels que simpatitzen amb algun equip ho fan amb el blaugrana. El Reial Madrid és la segona opció preferida dels catalans, triplicant gairebé l'Espanyol.

Actualitzat

El Centre d'Estudis d'Opinió (CEO) ha inclòs en el seu últim baròmetre una enquesta sobre les preferències futbolístiques dels catalans. Segons aquestes dades, un 70% confessa que és seguidor d'un equip de futbol, mentre a un 30% no li interessa al tema.

Pel que fa a preferències per equips, un 54,25 -un 77% dels que s'interessen pel futbol- admet que segueix el Barça, mentre un 7,28% és del Reial Madrid i un 2,5% és aficionat de l'Espanyol. Athletic i Atlètic de Madrid arriben gairebé a l'1% cadascun. Altres equips catalans han quedat englobats en la opció "altres equips", que ha recollit més d'un 3% de les preferències.

Un 67% de la població resident a Catalunya s'alegraria dels èxits d'una selecció catalana si competís internacionalment, mentre que un 20% hi estaria en contra. La selecció espanyola també compta amb adhesions: un 55% celebra els seus èxits mentre un 30% s'hi mostra contrari. 

Anar al contingut