Futbol

El Barça busca a Ipurua la confirmació d'una ratxa de victòries que li permeti remuntar el lideratge de la Lliga

Luis Enrique haurà de trobar alternatives a la baixa d'Iniesta davant d'un rival que té la infermeria plena i ha hagut de convocar jugadors del filial

Actualitzat

El FC Barcelona visita Ipurua aquest diumenge (20.45) amb l'objectiu de consolidar davant l'Eibar una ratxa guanyadora que li permeti intentar corregir el desavantatge amb el Reial Madrid i el Sevilla, els dos equips que el precedeixen en la Lliga Santander. La victòria dels blancs dissabte contra el Màlaga (2-1) obliga els blaugranes a sumar els tres punts.

Els dos conjunts arriben a l'últim partit de la jornada amb dinàmiques diferents després del pas per la Copa del Rei, amb una derrota severa de l'Eibar contra l'Atlètic de Madrid (3-0) i un mínim triomf del Barça a Sant Sebastià (0-1).

En aquest últim partit, el Barça va perdre Andrés Iniesta, amb problemes al soli de la cama esquerra. Javier Mascherano, sancionat, també es perdrà la cita.

L'equip català va a Ipurua després de firmar en el passat partit de Lliga una golejada contra el Las Palmas (5-0) i un anterior empat contra el Vila-real (1-1). Luis Enrique va destacar després de l'últim entrenament a la ciutat esportiva que vol que el seu equip entri en una ratxa guanyadora per acostar-se més al lideratge. Per a això li caldrà un gran esforç davant d'un rival que ja ha avisat que farà una gran pressió en totes les línies.

En absència d'Iniesta, s'espera que el trident torni al màxim rendiment després de la suplència de Neymar contra el Las Palmas. Rafinha també és baixa per problemes físics; per tant, a banda del lloc fix de Sergio Busquets, les dues posicions d'interior caldrà decidir-les entre Denis Suárez, Ivan Rakitic i André Gomes. Per substituir Mascherano, el més probable és que es doni continuïtat a la parella Gerard Piqué-Samuel Umtiti. No s'esperen sorpreses en els laterals, tot i que Aleix Vidal ha retornat a la convocatòria.

L'Eibar, per la seva banda, ha aparcat la Copa del Rei i se centra en la Lliga, una competició en la qual intentarà donar un ensurt al Barça. El conjunt basc ve d'un compromís prou exigent amb Atlètic i espera que les coses li vagin millor. Jugarà amb el suport de la seva afició al seu camp, on s'ha mostrat fort, amb cinc victòries, dos empats, i dues derrotes. Últimament, l'equip està encallat a l'hora de marcar gols a casa i s'ha quedat a zero les dues últimes jornades.

José Luis Mendilibar no pot convocar cinc jugadors per lesió: el porter Asier Riesgo, els defenses Iván Ramis, Anaitz Arbilla i David Juncà, i el davanter Kike García. Dos jugadors més, Dani García i Nano, han estat dubte fins a l'últim moment. I, a més, ha perdut definitivament Jota Peleteiro, que ha estat repescat pel Brentford. L'entrenador ha hagut de convocar dos jugadors del filial, de Tercera Divisió: Markel Areitio i Josué Dorrio.

L'estadística entre el Barça i l'Eibar és absolutament favorable als catalans, que han guanyat els quatre enfrontaments que hi ha hagut des que els guipuscoans han arribat a Primera.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut