Djokovic
Djokovic ha començat l'any igual que va acabar l'anterior: imbatible (Reuters)
Tenis

Djokovic s'adjudica l'Open d'Austràlia davant Andy Murray per la via ràpida, 6-1, 7-5 i 7-6(3)

És el sisè títol del serbi en el torneig gran que inaugura la temporada, mentre que l'escocès estableix el rècord negatiu de cinc finals perdudes

Actualitzat

Novak Djokovic s'ha proclamat campió de l'Open d'Austràlia per sisena vegada en derrotar Andy Murray en tres sets, 6-1, 7-5 i 7-6(3). Aquest títol l'iguala amb Roy Emerson al capdavant del palmarès del primer gran de la temporada. Es tracta, també, de l'onzè Grand Slam de la seva carrera, amb la qual cosa atrapa Rod Laver i Björn Borg. Encara li queden al davant Rafa Nadal i Pete Sampras (14) i Roger Federer (17).

Djokovic ha semblat decidit a acabar la final per la via ràpida en el primer set, concedint un sol joc al seu rival. Però l'escocès s'ha refet i ha presentat batalla en el segon, que s'ha decidit amb un únic "break" justa al final.

El poder dels cops del serbi, i la seguretat al fons de la pista, han provocat la majoria de les errades decisives de Murray, que no s'ha adaptat als punts d'intercanvi llargs. El tercer tram del matx ha començat amb un nou trencament per al campió, amb la qual cosa el títol ha semblat decidit. Murray s'hi ha revoltat i ha seguit lluitant fins a una nova igualada (3-3), que s'ha mantingut fins a arribar al "tie break". Un desempat en el qual el número 1 del món ja no ha perdonat (7-3).

Novak Djokovic comença una nova temporada en una forma pletòrica i, ara per ara, el seu domini del tenis mundial no dóna mostres de tenir un límit properament. Murray, en canvi, no ha pogut sumar el seu tercer Grand Slam i, a més, ha fet un rècord negatiu: és el primer jugador de l'era "open" que perd cinc finals a Melbourne.

Soares i Vesnina, campions del doble mixt

El brasiler Bruno Soares i la russa Elina Vesnina han superat, per 6-4, 4-6 i 10-5, la nord-americana Coco Vandeweghe i el romanès Horia Tecau a la final de doble mixt.

Soares ha fet doblet aquest any, atès que també es va imposar en el doble masculí fent parella amb Jamie Murray, el germà de l'Andy.

Anar al contingut