Ciclisme

Denis Menchov guanya a La Bola del Mundo i 'Purito' Rodríguez despenja Valverde i Contador sense premi

Victòria de Denis Menchov a la vintena etapa de la Vuelta amb final a La Bola del Mundo. Joaquim Rodríguez "el Purito", no ha aconseguit millorar la seva tercera plaça a la prova, tot i despenjar Alberto Contador i Alejandro Valverde en els quilòmetres finals de l'ascensió al cim de La Bola del Mundo, a Navacerrada. El català li ha retallat 25 segons a Valverde, i 44 a Contador, en una nova exhibició de força i ambició. El madrileny és el guanyador virtual de la Vuelta.

Actualitzat
Victòria de Denis Menchov a la vintena etapa de la Vuelta amb final a la Bola del Mundo. Joaquim Rodríguez "el Purito" no ha aconseguit millorar la seva tercera plaça a la prova, tot i despenjar Alberto Contador i Alejandro Valverde en els quilòmetres finals de l'ascensió al cim de La Bola del Mundo, a Navacerrada. El català li ha retallat 25 segons a Valverde, i 44 a Contador, en una nova exhibició de força i ambició. A la general de la Vuelta, després de la penúltima etapa: Alberto Contador continua de líder; segon, Valverde, a 1.16; i tercer, 'Purito' Rodríguez, a 1.37.

Ha estat una etapa amb molts de ports de muntanya, concretament sis, amb final a La Bola del Mundo, a Navacerrada, de categoria especial i amb rampes del 23%. L'etapa s'ha decidit com a resultat de l'escapada del dia, que han aprofitat Richard Porte, Menchov i De Weert per acabar amb diferències importants respecte als favorits en l'espectacular arribada a La Bola del Mundo. Menchov ha acabat superant Porte en els metres finals. En el duel pel podi, 'Purito" Rodríguez ha aconseguit despenjar Contador i Valverde a un quilòmetre i mig del cim. El de Parets no ha aconseguit prendre-li la segona plaça a Alejandro Valverde, tot i ser el millor dels favorits, i ha entrat en novena posició a 3.31 de Menchov. El madrileny Alberto Contador ha acabat patint en els últims metres, però aquest diumenge a Madrid es proclamarà vencedor de l'edició de l'any 2012 de la Vuelta.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut