El Purito va esgarrapar 6 segons més a Contador. (Foto: EFE)
Ciclisme

Victòria d'etapa de l'italià Dario Cataldo al cim del Cuitu Negru i nova exhibició de Purito Rodríguez davant Alberto Contador

Joaquim "Purito" Rodríguez ha fet un pas més per guanyar l'edició del 2012 de la Vuelta. El de Parets va tornar a aguantar els atacs d'Alberto Contador i, a més, va ampliar l'avantatge al capdavant de la classificació en la setzena etapa amb final al cim del Cuitu Negru. Ara té 29 segons respecte a Contador. L'etapa la va guanyar Dario Cataldo.

Actualitzat
Joaquim "Purito" Rodríguez ha fet un pas més per guanyar l'edició del 2012 de la Vuelta. El de Parets va tornar a aguantar els atacs d'Alberto Contador i, a més, va ampliar l'avantatge al capdavant de la classificació en la setzena etapa amb final al cim del Cuitu Negru. Ara té 29 segons respecte a Contador.

L'etapa la va guanyar l'italià de l'Omega-Pharma, Dario Cataldo, que es va escapar del pilot juntament amb el belga De Gendt, segon de la jornada.

Cataldo, de 27 anys i campió d'Itàlia Contrarellotge, va avantatjar en 6 segons el belga Thomas de Gendt i va acabar plorant després de suportar l'exigent pujada a l'estació d'esquí del Cuitu Negru. Aquesta arribada es va asfaltar expressament per la Vuelta, un mur de 3 quilòmetres amb rampes del 25%. En tercera posició a l'etapa va entrar Purito Rodríguez, a 2.38, que a més d'aguantar un dia més els elèctrics atacs d'Alberto Contador per mirar de despenjar-lo, va acabar superant-lo per 2 segons a la línia d'arribada. Aquest temps i els 4 segons de la bonificació li permeten ampliar ara el marge respecte al corredor de Pinto fins als 28 segons. Darrere d'ell un altre cop Alejandro Valverde, que va perdre 19 segons respecte al Purito, però es consolida al tercer lloc, ja que el britànic Chris Froome va perdre més de 2 minuts i mig.

La Vuelta tindrà avui la segona jornada de descans, per tornar dimecres amb la dissetena etapa entre Santander i Fuente Dé, de 187 quilòmetres.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut