Decepció dels jugadors holandesos al final del matx (EFE)
Decepció dels jugadors holandesos al final del matx (EFE)
Futbol

Croàcia i Turquia es classifiquen de forma directa per a l'Eurocopa, Holanda queda fora fins i tot de la repesca

En l'última jornada de la fase de classificació de l'Eurocopa de França només quedaven dues places directes en joc, i han estat per als equips de dos blaugranes: Croàcia i Turquia. Holanda ha vist com el seu malson s'ha fet realitat i s'ha quedat sense cap opció de ser present a la fase final

Actualitzat

La Croàcia d'Ivan Rakitic, com a segona del Grup B, i la Turquia d'Arda Turan, com a millor tercera de tots els grups, han aconseguit les dues últimes places que quedaven en joc en la fase de classificació per a l'Eurocopa de França del 2016. Holanda n'ha quedat fora, fins i tot de la repesca.

Croàcia necessitava guanyar Malta i que Itàlia no deixés puntuar Noruega per classificar-se de forma directa. Un gol d'Ivan Perisic ha fet possible el triomf dels de Rakitic per 0 a 1. Noruega, però, guanyava a l'Olímpic de Roma per 0 a 1. En els últims 20 minuts, els jugadors d'Antonio Conte han capgirat el marcador amb dos gols per acabar la fase com a primer equip del grup H i enviar Noruega a la repesca.

Turquia s'ha endut el bitllet reservat al millor tercer en aquesta fase de grups. La selecció d'Arda Turan necessitava una carambola per obtenir aquest premi. Primer, guanyar Islàndia, líder del grup A. Ho han aconseguit, amb un home menys, amb un gol de falta de Selçuk Inan a l'últim minut (1-0). La segona part de la carambola era el triomf del Kazakhstan a Letònia, i també s'ha donat (0-1).

El malson d'Holanda

En el mateix grup de Turquia, la gran decepció de la ronda de classificació ha estat per a Holanda, una selecció que havia estat present en les darreres 7 fases finals de l'Eurocopa (era la segona ratxa més llarga només superada per les 12 encara en marxa d'Alemanya), ni tan sols jugarà la repesca.

Els de Danny Blind necessitaven una derrota dels de Turan i una victòria sobre la República Txeca per seguir somiant mentre disputaven la repesca. Els holandesos, però, perdien a casa per 0 a 3 abans de maquillar la seva derrota (2-3) aprofitant la seva superioritat numèrica durant tota la segona meitat.

En el grup B Bèlgica i País de Gal·les, ja classificats, es jugaven el liderat. Els belgues s'han emportat l'honor derrotant 3 a 1 Israel, tots tres gols en l'última mitja hora de joc. Els gal·lesos han fet els deures davant d'Andorra (2-0), però no ha estat suficient. El madridista Gareth Bale ha fet un gol, i l'andorrà Víctor Hugo Moreira ha donat l'ensurt en caure desplomat en el minut 5 de joc. Ja recuperat, ha seguit el final del matx des de la banqueta. El lloc en la repesca d'aquest grup ha estat per a Bòsnia i Hercegovina, que ha guanyat 2 a 3 Xipre amb dos gols de Medunjanin.

20 equips classificats, i els 4 que falten sortiran de la repesca

Les 20 seleccions classificades per l'Eurocopa de França són l'amfitriona França, Espanya, Alemanya, Anglaterra, Itàlia, País de Gal·les, Portugal, Islàndia, República Txeca, Bèlgica, Irlanda del Nord, Àustria, Eslovàquia, Polònia, Suïssa, Romania, Rússia,  Albània, Croàcia i Turquia. La repesca, amb quatre eliminatòries que se sortejaran aquest diumenge, la disputaran Noruega, Bòsnia i Hercegovina, Hongria, Ucraïna, Irlanda, Eslovènia, Suècia i Dinamarca.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut