Futbol internacional

Cristiano Ronaldo conquereix la seva cinquena Pilota d'Or i iguala Leo Messi

El crac portuguès del Reial Madrid ha rebut el guardó que l'acredita com el millor jugador del món del 2017 de mans de David Ginola en un acte a la Torre Eiffel de París, i d'aquesta manera iguala en el palmarès el blaugrana Leo Messi

Actualitzat

S'han complert totes les previsions i Cristiano Ronaldo s'ha adjudicat aquest dijous al vespre la seva cinquena Pilota d'Or. El crac portuguès del Reial Madrid ha rebut el guardó que l'acredita com el millor jugador del món del 2017 de mans de David Ginola en un acte a la Torre Eiffel de París i d'aquesta manera iguala en el palmarès el blaugrana Leo Messi.

Durant tota la tarda, la revista "France Football" ha anat anunciant un per un el nom dels 30 finalistes en ordre invers fins arribar al del guanyador. Cristiano ha superat en la votació final a Leo Messi i Neymar, que han completat el podi final d'aquesta edició.

El porter italià de la Juventus Gianluigi Buffon ha acabat quart, al davant de Luka Modric i Sergio Ramos, mentre que el davanter del Barça Luis Suárez ha acabat en tretzena posició en la llista de les votacions.

Just rebre la Pilota d'Or, a Cristiano ja li han preguntat per la possibilitat de guanyar la sisena. "No se sap mai. No penso en el futur. Soc un home de present. Deixeu-me gaudir-ne. La sisena ja vindrà, hi ha temps i molta feina a fer. La cinquena és increïble. Objectiu aconseguit. Estic molt content", ha assegurat el portuguès. 

48 gols i 4 títols coronen Cristiano

Els primers sis mesos d'aquest 2017 han acabat pesant molt a l'hora de decantar la balança perquè Cristiano Ronaldo hagi guanyat la seva cinquena Pilota d'Or. De gener a juny, el portuguès va mostrar la seva millor versió i va ser decisiu perquè el Reial Madrid hagi viscut un any triomfant. Màxim golejador de la Lliga de Campions, va marcar deu dels dotze gols europeus a les eliminatòries, fet que el va convertir en crucial perquè els blancs aixequessin la "duodécima". A la Champions, Cristiano i els blancs hi han afegit tres títols més, la Lliga, i les dues Supercopes, la d'Europa i la d'Espanya. Uns èxits col·lectius que l'han beneficiat a l'hora de ser nomenat millor futbolista de l'any. Ronaldo ha estat peça clau al Madrid i també amb Portugal, a qui ha liderat i ha conduït amb solvència cap al Mundial. 

Si a nivell d'equip li ha sortit gairebé tot bé, individualment també presenta uns números envejables. 48 gols des de l'1 de gener fins ara. Ha estat, però, un 2017 de dues cares. Imponent a la primera meitat, des que va arrencar la temporada actual li toca viure la part més fosca, especialment a la Lliga, però ha quedat clar que el moment delicat que travessa no l'ha penalitzat. Als seus 32 anys aconsegueix una de les seves grans obsessions: igualar Leo Messi en Pilotes d'Or.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut