Ciclisme

Contador consolida el seu liderat al Giro d'Itàlia en la primera gran etapa d'alta muntanya a les Dolomites

Alberto Contador ha tornat a donar un nou cop d'efecte al Giro d'Itàlia. El ciclista madrileny ha acabat segon la tretzena etapa de la ronda italiana, primera a les Dolomites amb final al cim austríac del Grossglockner, i ha ampliat la seva diferència respecte al segon classificat a la classificació general. Contador, que ha cedit la victòria d'etapa al veneçolà José Rujano, l'únic que li ha pogut aguantar el ritme en l'ascensió final, es manté com a líder destacat, ara amb 3 minuts i 9 segons d'avantatge sobre Vicenzo Nibali. Joaquim Rodríguez és el millor català, catorzè, a 5 minuts i 26 segons de Contador.

Actualitzat
Alberto Contador ha consolidat el seu lideratge al Giro d'Itàlia després de disputar-se la 13a etapa. El madrileny ha aprofitat la primera etapa d'alta muntanya a les Dolomites amb final al cim austríac del Grossglockner per atacar la resta de favorits i obrir més forat a la classificació general.

Contador s'ha quedat sol a 8 quilòmetres de meta i només el veneçolà José Rujano, igual que a l'etapa de l'Etna, ha estat capaç d'agafar-li la roda. Sense fer un gran esforç aparent, Contador i el seu acompanyant han agafat aviat més d'un minut sobre els italians Nibali i Scarponi, que han arribat a meta esgotats.

Contador li ha regalat la victòria d'etapa a José Rujano i no li ha disputat l'esprint final. A la classificacio general, el corredor de Pinto té mes de 3 minuts d'avantatge sobre l'italià Nibali, que es manté segon de la classificació.

Aquest dissabte es disputarà la catorzena etapa, la segona d'alta muntanya d'aquesta edició, amb final al Zoncolan i que finalment no passarà pel temut Crostis després d'una reunió entre els corredors i els organitzadors de la ronda italiana.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut