Chris Froome a la Vuelta a Espanya del 2017
Chris Froome a la Vuelta a Espanya del 2017
Ciclisme

Chris Froome al·legarà una disfunció renal per explicar el positiu de la Vuelta; el Giro vol una resolució ràpida del cas

La línia de defensa de Froome passa per provar que un mal funcionament dels ronyons del ciclista va provocar una acumulació anòmala de salbutamol

Actualitzat

La defensa de Chris Froome al·legarà que el ciclista britànic, quatre vegades guanyador del Tour de França, va tenir una disfunció renal que explicaria el seu positiu a la Vuelta a Espanya del 2017, segons explica el diari francès "L'Équipe". L'advocat de Froome, Mike Morgan, el mateix que va defensar Alberto Contador en el seu positiu per clenbuterol, ha reunit a un grup de científics per demostrar que aquesta va ser la causa de l'excés de salbutamol del ciclista de l'equip Sky.

Segons Morgan, els ronyons de Froome no van funcionar adequadament, i això hauria provocat que el salbutamol s'acumulés durant diversos dies fins que va ser expulsat el dia del control anormal de l'etapa 18 de la Vuelta. "L'Équipe" explica que la UCI treballa per contrarestar aquesta hipòtesi, com ja hauria fet amb dues més avançades per la defensa, la de la deshidratació i que factors externs com el cansament, la salut o les condicions meteorològiques modifiquessin el metabolisme de Froome.

Amb 33 anys, Chris Froome busca una absolució total per poder mantenir els seus plans de córrer Giro i Tour aquest any. Un veredicte de culpabilitat li podria comportar una sanció de fins a 2 anys i el seu acomiadament de l'equip Sky. El Giro d'Itàlia, mentrestant, vol una resolució del cas abans del seu inici, el 4 de maig a Jerusalem.

L'any 2011, Contador hi va participar mentre esperava un veredicte del seu cas. I va guanyar. Quan el Tribunal Administratiu de l'Esport va confirmar el positiu del ciclista espanyol, va haver d'esborrar-lo del seu palmarès. El director del Giro, Mauro Vegni, ha explicat que ara no acceptaran una "solució de compromís" com aquella, ja que 8 mesos són temps suficient per resoldre el cas.

ARXIVAT A:
La VueltaTour de França
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut