Ciclisme

Chris Froome dona positiu en un control fet durant l'última Vuelta a Espanya

El ciclista britànic, que va guanyar la prova, se li van trobar quantitats excessives de salbutamol, el medicament que pren per combatre l'asma que pateix

Actualitzat

El món del ciclisme trontolla. El millor ciclista del moment, Chris Froome, ha donat positiu en un control antidopatge que se li va efectuar durant la passada edició de la Vuelta a Espanya. Froome, que va completar un 2017 gloriós guanyant Tour i Vuelta, va donar positiu per salbutamol, segons han avançat els diaris "Le Monde" i "The Guardian" i ha confirmat el president de l'UCI, David Lappartient.

El control que ha donat positiu és d'orina i es va efectuar després de la 18a etapa de la Vuelta, el passat 7 de setembre. La quantitat trobada de salbutamol (2.000 nanograms per mililitre) doblava la permesa.  

Froome perseguia la seva primera victòria a la ronda espanyola després de tres segons llocs i ho va aconseguir dos mesos després d'adjudicar-se el seu quart Tour. Al cap de files de l'Sky, que és asmàtic, se li van detectar uns índexs excepcionalment alts de salbutamol, un medicament broncodilatador que es fa servir per combatre aquesta malaltia. 

L'anàlisi de la mostra B ha confirmat els resultats del control, segons ha confirmat la UCI. El màxim organisme ciclista ha precisat però, que el resultat no comporta de moment cap suspensió automàtica al ciclista pel fet que estava autoritzat a prendre el medicament degut a la seva malaltia.  

Les explicacions de Froome

"El meu asma va empitjorar durant la Vuelta i vaig seguir els consells del metge de l'equip per incrementar l'ús de salbutamol. com sempre, vaig prendre tota l'atenció possible per assegurar que no prenia més dosi de la permesa", s'ha defensat Froome, que s'ha posat a disposició de la UCI per aferir tota la informació que requereixin. .

L'equip Sky, de la seva banda, recorda que a Froome, com a líder de la prova, se li efectuava un control antidopatge cada dia, i que només va donar positiu en un. "La interacció del salbutamol amb altres medicaments o amb el menjar pot fer que a vegades es concentri en la orina en quantitats elevades, sense que això impliqui que es va usar una dosi excessiva del medicament", indica en un comunicat. 

A "El Matí de Catalunya Ràdio" han entrevistat a Jordi Segura, membre del comitè antidopatge de la FINA, que assegura que la sanció a Froome podria arribar als 2 anys:

 

ARXIVAT A:
Tour de FrançaLa Vuelta
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut