MotoGP

Cap "pole position " catalana en el primer gran premi del mundial de motociclisme del 2015

Andrea Dovizioso li ha pres el primer lloc de la graella de sortida a Dani Pedrosa en MotoGP. Sam Lowes ha marcat el millor temps en la classificació de Moto2 i ha trencat el rècord de volta ràpida de la seva categoria al circuit de Losail. En Moto3, Alexis Masbou s'ha adjudicat la "pole" amb només 67 mil·lèsimes de segon respecte a Isaac Viñales

Actualitzat

La primera "pole position" de la temporada en la categoria reina del motociclisme ha estat per a Andrea Dovizioso, en una bona sessió classificatòria per a Ducati que ha col·locat 4 pilots entre els 10 primers. La marca italiana sembla que ha millorat molt respecte a la passada temporada. Els catalans Dani Pedrosa i Marc Márquez, d'Honda, completaran la primera línia de la graella de sortida. Els germans Espargaró, Pol (Yamaha) i Aleix (Suzuki), sortiran des de la quarta línia, mentre que Maverick Viñales (Suzuki) ho farà des de la cinquena.

Dani Pedrosa (Honda) ha tingut la "pole" a tocar. Durant gran part de la classificació, el millor temps ha estat el del pilot de Castellar del Vallès. En el tram final de la sessió el seu company Marc Márquez l'ha fet patir amb una bona volta en què portava a roda a Danilo Petruci (Ducati), que venia de la Q1, i Andrea Iannone (Ducati). Però el "Tro de Cevera" ha estat 7 mil·lèsimes més lent que l'altre pilot Honda. Finalment qui li ha pres el primer lloc de la graella a Pedrosa ha estat l'italià Andrea Dovizioso (Ducati)

Lowes trenca el crono

En Moto2 Sam Lowes (Speed Up) ha aconseguit la primera "pole position" de la seva carrera, i a més ho ha fet trencant el rècord del circuit de Losail en aquesta categoria, amb una volta d'1:59.243. El britànic ha batut el seu propi registre d'aquest divendres de 1:59.541. Lowes ha tingut un ensurt gairebé al final dels entrenaments en caure després de perdre adherencia de la seva roda davantera. Per sort per a ell, l'accident no ha tingut conseqüències.

Segon ha estat Johann Zarco (Kalex), mentre que el vigent campió del món de la categoria, Tito Rabat (Kalex), ha completat la primera fila de la graella de sortida del Gran Premi de Qatar. Kalex ha mantingut la seva hegemonia en la segona línia de sortida, amb els alemanys Sandro Cortese i Jonas Folger i el belga Xabier Simeon. Àlex Rins sortirà des de la tercera línia i des de la quarta ho faran Àxel Pons i Àlex Márquez. Ricard Cardús (Tech 3) ha acabat catorzè.

Moto3, en un mocador

El francés Alexis Masbou ha tancat per només 67 mil·lèsimes de segon la primera millor classificació de la temporada, en ser el més ràpid en els entrenaments oficials per al Gran Premi de Qatar de Moto3, que es disputa al circuit de Losail. El pilot francès s'ha imposat amb un registre de 2:06.70, aconseguit en l'onzè gir, per doblegar el català Isaac Viñales.

La veritat és que les diferències al capdavant de la classificació de Moto3 són mínimes. El marge de Masbou amb l'italià Niccolo Antonelli no ha estat gaire més gran, 75 mil·lèsimes, i amb prou feines 83 i 84 mil·lèsimes de segon, respectivament, amb el també italià Francesco Bagnaia i el britànic John McPhee. La lluita entre aquests pilots al final de la qualificació ha estat tot un espectacle, el primer d'una temporada que tot just comença.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut