Lliga de Campions

Arda Turan, quan la paciència té premi

El turc ha passat de tenir una aportació residual la passada temporada a ser un element important aquest curs: en 9 partits, ha marcat 5 gols i ha donat 4 assistències

Actualitzat

Arda Turan va acceptar fitxar pel Barça l'estiu del 2015 sabent que trigaria sis mesos per poder jugar per la sanció de la FIFA. Un cop disponible, el turc no va trobar el seu lloc al camp. En un equip ultracompetitiu i amb les idees molt clares, el turc semblava sovint desubicat. La temporada 2015-16 va marcar tan sols 2 gols en 25 partits i la seva aportació va ser residual. Tant que tot i haver costat 40 milions d'euros un any enrere, aquest estiu hi havia travesses que el situaven prop de la porta de sortida. Però en aquesta temporada, el turc ja suma 5 gols en 9 partits.

Ja a la pretemporada, Arda va deixar constància de la seva intenció de canviar la dinàmica. Les seves bones actuacions li van servir per començar la temporada oficial com a titular aprofitant l'absència d'alguns titulars. En concret, el turc va jugar a l'extrem esquerre aprofitant que Neymar estava en els Jocs Olímpics. I des d'allà va començar a emetre senyals positius: una assistència en l'anada de la Supercopa d'Espanya davant el Sevilla (0-2) i dos gols en la tornada (3-0) van fer d'ell el més valuós de la competició. El bon moment va continuar en la jornada inaugural de la Lliga, davant l'Athletic (0-1), quan va fer la centrada pel gol de Rakitic que va decidir el partit.

La tornada de Neymar el va ressituar com a interior davant l'Alabès i allà va tornar a fallar, com tot l'equip. Però el turc encara tenia crèdit, si més no per jugar com a suplent, i ho ha tornat a aprofitar. Davant l'Sporting, amb Luis Enrique reservant jugadors, va tenir 90 minuts que va aprofitar per fer un gol i donar una assistència. I davant el Borussia Mönchengladbach, sortint des de la banqueta, va dinamitzar un atac blaugrana que estava apagat i va marcar el gol de l'empat, a més de fer una vaselina magnífica que va estar a punt de convertir-se en el tercer gol dels barcelonistes. Turan ja suma 5 gols i 4 assistències en 9 partits. 

En el futbol actual, on es busquen els resultats immediats, a vegades la paciència té recompensa. Arda n'és el millor exemple, i companys seus com Aleix Vidal o Paco Alcácer faran bé de prendre'n nota.

Paco Alcácer no troba el seu lloc

La gran novetat en l'onze titular del Barça va ser Paco Alcácer. Però no va entrar gaire en joc i tampoc li van arribar gaires pilotes. Només va rebre quatre passades dels seus companys. A Alcácer no el va afavorir gens el canvi de plantejament del Borussia. Li va faltar espai per desenvolupar el seu joc i, després de 53 minuts al camp, Luis Enrique va decidir substituir-lo per Rafinha.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut