Motociclisme

Àlex Crivillé justifica els canvis de residència per pagar menys impostos en una entrevista a "El Suplement", de Catalunya Ràdio

El campió del món de 500 cc de l'any 1999 creu que l'elevada fiscalitat espanyola justifica el canvi de residència dels esportistes d'elit per pagar menys impostos

Actualitzat

Àlex Crivillé ha justificat els canvis de residència fiscal per pagar menys impostos en una entrevista amb "El Suplement", de Catalunya Ràdio que s'emetrà aquest dissabte.

El campió del món de 500 cc (la categoria que va deixar el seu lloc a MotoGP) l'any 1999 afirma davant dels micròfons que la fiscalitat a Espanya és massa alta i "per això veus que tots els esportistes d'elit se'n van fora".

L'expilot justifica aquest recurs legal per aconseguir una fiscalitat més baixa pel fet que "és una etapa de la teva vida molt curta i has de mirar per tu".

Crivillé explica que "els del món del motor, uns estan a Andorra; els altres, a Londres; altres a Suïssa, o a Mònaco", i tanca el tema amb una sentència contundent: "Qui no ho fa és burro".

El nom de l'exmotorista és un dels milers que van aparèixer als papers de Panamà. Crivillé, segons aquestes filtracions, hauria cobrat els seus drets d'imatge després d'haver guanyat el Mundial mitjançant una societat "offshore". L'expilot, un cop es va publicar aquesta notícia, va defensar que ja havia regularitzat la seva situació.

Resposta del govern espanyol

Les declaracions de Crivillé fins i tot han motivat la resposta del portaveu de l'executiu de Rajoy, Íñigo Méndez de Vigo.

Li va respondre en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que pagar impostos és un deure de tot ciutadà perquè "pagar impostos és contribuir al teu país".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut