Handbol

Alemanya sorprèn França (30-32) i pren el lideratge del grup A al Mundial d'Handbol

Alemanya serà primera en el grup A després de vèncer França en un partit espectacular. Tunísia guanya l'Argentina (18-22) i passa als quarts de final del Mundial d'Handbol.

França, la vigent campiona del món i olímpica, va caure aquest divendres contra una Alemanya eficaç, que va demostrar talent per emportar-se el lideratge de grup amb una victòria de prestigi. Amb aquesta derrota, els francesos, que són els favorits per repetir el títol en aquest Mundial d'Handbol, tindran un creuament de vuitens més complicat del que s'esperaven.

En un Palau Sant Jordi pràcticament ple, les dues millors seleccions del món han disputat un partit combatiu, amb moltes ratxes i alternatives en el marcador. En la primera part, la màxima diferència ha estat per a França (8-5 al minut 9), però s'ha arribat al descans amb empat (16-16).

Alemanya va sortir amb molta intensitat en la segona part i va aconseguir un parcial de 5-0, que l'experimentat equip gal va estar a punt de neutralitzar amb un 0-3. La diferència de dos punts per als teutons es va convertir en la tònica fins a l'emocionant últim minut, en el qual França podia haver empatat. Un error del porter Karaboué en iniciar el contraatac va donar l'última possessió al millor home del partit, Groetzki, que va sentenciar amb el 30-32.

Groetzki va aconseguir 6 gols i va estar ben acompanyat per Weinhold (4), Haab (3), Klein (3) i Schmidt (4). Per part francesa, els màxims anotadors van ser Karabatic (8), Abalo (6) i Guigou (4).

Tunísia deixa fora l'Argentina (18-22) dels vuitens de final

Les seleccions africana i sud-americana s'ho jugaven tot a un partit aquest divendres per decidir qui passava a quarts de final, i la moneda va caure del cantó tunisià després d'un partit en què els argentins no van demostrar la inspiració d'algunes jornades anteriors i van ser eliminats pel mateix equip que ja els havia deixat fora als JJ.OO. de Londres.

El matx va ser tens, amb molta prudència per part dels dos equips i un gran protagonisme dels dos porters, la qual cosa explica el marcador baix (18-22). De fet, el porter de Tunísia, Margaiez, va ser designat millor jugador del partit gràcies a una sèrie d'intervencions que van permetre al seu equip trencar la igualtat imperant i avançar-se amb un 12-15 determinant al minut 47.

Els argentins van tornar a tenir en Sebastian Simonet, amb 4 gols, els seu millor jugador, mentre que de Tunísia van destacar Tej (4), Ben Salah (5) i Boughanmi (4).