Futbol

Alemanya s'imposa a Portugal en la lluita pel tercer lloc del Mundial

Alemanya va privar Portugal de repetir la seva millor classificació en un Mundial. L'equip amfitrió va aconseguir finalment el tercer lloc del Campionat del Món després de derrotar els deixebles de Luiz Felipe Scolari, per un contundent 3-1 en la final de consolació. Un dels noms propis del partit va ser el migcampista del Bayern de Munic, Schweinsteiger, que es va encarregar de transformar dos dels tres gols alemanys. El tercer el va fer el portuguès Petit en pròpia porteria. El de l'honor per als portuguesos el va fer Nuno Gomes. Altres noms destacats van ser dos il·lustres veterans: Oliver Khan i Figo, que van disputar els últims minuts amb les respectives seleccions.

Actualitzat

Figo, Pauleta i companyia no van poder repetir el tercer lloc aconseguit per la selecció portuguesa en el Mundial d'Anglaterra, ara fa quaranta anys. L'equip aleshores liderat per Eusebio va ser la gran revelació de la Copa del Món i va assolir una classificació que encara no ha pogut ser igualada pels diferents combinats portuguesos que s'han succeït durant les darrereres dècades.

En canvi, per Alemanya aquesta ha estat la tercera ocasió en què ocupa la tercera plaça en un Mundial. Els tres vegades campions del món van ser tercers l'any 1934, després de vèncer Àustria per 3-2. L'any 1970, la "Mannschaft" va derrotar l'Uruguai per 1-0 i va obtenir la tercera plaça. En canvi, es va haver de conformar amb la quarta posició final l'any 1958, en el Mundial disputat a Suècia i que va suposar la irrupció de Pelé. França, amb el golejador Just Fontaine al capdavant -13 gols en un únic Mundial-, va derrotar els alemanys per un contundent 6-3.

La final de consolació d'Alemanya 2006 ha suposat l'adéu de noms il·lustres en totes dues esquadres. Oliver Khan, designat millor jugador a Corea i el Japó, ara fa quatre anys, ha disputat els seus últims minuts defensant la samarreta del seu país. Relegat a la suplència per Jans Lehmann, Khan s'ha hagut de conformar a veure els partits des de la banqueta, però finalment Klinsmann li va donar l'oportunitat d'acomidar-se davant del seu públic.

També abandonen la selecció, en aquest cas la portuguesa, homes com Pauleta o Luís Figo. El veterà jugador de l'Inter de Milà ja va anunciar la seva marxa de l'esquadra portuguesa abans que comencés el Mundial. Tot i que ha estat un dels jugadors més importants de la seva selecció, Figo considera que als seus 34 anys ha arribat l'hora de donar pas a les joves generacions.

Cal destacar també que Miroslav Klose no va poder sentenciar la classificació de màxim golejador del Mundial. El davanter del Werder Bremen va marxar sense anotar en la final de consolació i es queda amb cinc dianes, això sí, amb força possibilitats de proclamar-se "pichichi" del campionat. En principi, qui ho té més a prop per fer-li ombra és el francès Thierry Henry. Amb 3 gols, l'internacional de l'Arsenal podria veure incrementat el seu compte en la final davant Itàlia.

Anar al contingut