Alejandro Valverde a la meta d'Eibar-Arrate
Alejandro Valverde a la meta d'Eibar-Arrate
Ciclisme

Alejandro Valverde pren a David de la Cruz el liderat de la Volta al País Basc

El ciclista del Movistar ha aconseguit el doblet a la penúltima etapa: triomf parcial i liderat de la cursa. Dissabte, amb tots els favorits separats per pocs segons, es disputarà una contrarellotge decisiva

Daniel AlentoActualitzat

El ciclista de Sabadell David de la Cruz (Etixx-Quick Step) ha perdut a mans d'Alejandro Valverde (Movistar) el liderat de la Volta al País Basc en la cinquena i penúltima etapa, l'última en línia de la prova, entre Bilbao i Eibar-Arrate (139,8 quilòmetres). Els homes importants de la cursa no s'han deixat veure fins a l'última ascensió al dur port d'Usartza, de primera categoria. Abans, els ciclistes havien superat dues vegades un altre cim de primera, Izua, un de segona, Pagatza, i dos de tercera, Trabakua i Urkaregi.

A les rampes inicials de l'Usartza Simon Yates (Orica) ha fet la primera selecció. Tot seguit ho ha provat Alejandro Valverde en dues ocasions, posant en problemes De la Cruz. Michael Woods (Cannondale) i Louis Meintjes (Team Emirates) han marxat al davant, just abans que un tercer atac de Valverde deixés enrere de forma definitiva el líder català.

Valverde, acompanyat d'Alberto Contador (Trek-Segafredo), Rigoberto Uran (Cannondale) i Romain Bardet (Ag2r), han agafat els dos escapats abans de coronar el cim . En els 2 quilòmetres que restaven fins a la meta Contador i Bardet han provat d'atacar, conscients que el ciclista del Movistar és més ràpid que ells. Samuel Sánchez (BMC), que també havia arribat fins aquest grup, ha caigut tot just després d'atacar.

A la meta, Valverde ha superat sense problemes Bardet, Urán, Woods i Meintjes. Contador ha entrat 3 segons més tard. David de la Cruz n'ha cedit 22. A la general, el nou líder és Valverde, amb el mateix temps que Bardet, Urán, Woods i Meintjes. Contador és sisé a 3 segons i De la Cruz novè a 19. La Volta al País Basc s'acabarà de decidir dissabte a l'última etapa, una emocionant contrarellotge de 27 quilòmetres amb sortida i arribada d'Eibar. La podreu seguir en directe a Esport3 a partir de les 15:35.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut