Alberto Contador (Foto: Twitter)
Ciclisme

Alberto Contador anima la dissetena etapa de la Vuelta amb una espectacular ascensió a Los Machucos

El ciclista madrileny vol plegar del ciclisme deixant bones sensacions. Aquest dimecres, les cames no li han fallat

Daniel AlentoActualitzat

Alberto Contador (Trek), que es retira del ciclisme amb 34 anys quan acabi la Vuelta, ha protagonitzat una de les seves últimes grans etapes. Qui sap si potser l'última. El de Pinto ha fet una espectacular ascensió al duríssim port de Los Machucos, amb un atac que ha posat contra les cordes el líder Chris Froome (Sky). Només 28 segons han espatllat la seva bona feina, els que l'han separat del guanyador del dia, l'austríac Stefan Denifl (Aqua Blue Sport).

La dissetena etapa de la Vuelta, de 180,5 quilòmetres, sortia de Villadiego i terminava en un port inèdit fins ara a la cursa espanyola, Los Machucos, amb rampes de més del 20%. A 5 quilòmetres del final, el colombià Miguel Ángel López (Astana) i Contador han saltat del grup dels favorits. Froome no ha pogut seguir el ritme i ha quedat despenjat dels grupet que han format, entre altres, l'italià Vincenzo Nibali (Bahrain-Merida), el rus Ilnur Zakarin (Katuixa) i l'holandès Wilko Kelderman (Sunweb).

Poc després, Contador ha deixat el seu company i ha marxat sol i ha capturat un a un els homes de la fuga del dia. Només se n'hi ha escapat un, Denifl. Al darrere, Froome patia i encara sort de l'ajut dels companys de l'Sky, que han evitat mals majors. A la meta, el britànic ha cedit 1 minut i 18 segons amb Contador, i 42 segons amb Nibali i Zakarin.

A la classificació general, el líder conserva un minut i 16 segons de marge respecte a Nibali, el seu pitjor enemic de cara a la penúltima etapa, dissabte, amb final al temut Angliru. La resta de perseguidors ja són a més de 2 minuts. El català David de la Cruz, que ha acabat desè, ha remuntat en la general fins a ocupar aquesta mateixa posició, a 10 minuts i 10 segons de Froome.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut