Adam Goodes, en el seu retorn als entrenaments amb els Sydney Swans (REUTERS)
Futbol australià

Adam Goodes torna als entrenaments dels Sydney Swans després d'haver deixat la competició per crits racistes

El jugador, de 35 anys, havia abandonat el seu equip fart dels crits i els insults de caràcter racista que rebia a molts estadis per la seva condició d'aborigen

Actualitzat

Adam Goodes ha tornat avui, dimarts, als entrenaments amb el seu equip de futbol australià, el Sydney Swans. Seria una notícia intranscendent si no fos que Goodes, de 35 anys, havia abandonat el seu equip fart dels crits i els insults de caràcter racista que rebia a molts estadis per la seva condició d'aborigen.

Austràlia presumeix de ser una societat tolerant i de registrar molt pocs incidents racistes en el món de l'esport, i per això el cas de Goodes ha provocat una forta polèmica al país. El jugador, molt actiu en la defensa dels drets dels aborígens, ha decidit tornar després de rebre mostres de suport de companys i aficionats. Alguns seguidors, però, han explicat que esbronquen Goodes només perquè els cau antipàtic.

"Hi ha hagut molt debat l'última setmana, no ho he llegit tot, però ho sé perquè hi he estat involucrat molts cops abans. Crec que és un debat que s'ha de tenir, però ara espero que tot hagi quedat enrere i que puguem mirar endavant", ha explicat Goodes.

Anar al contingut