Guinea Conakry i Mali van empatar a un els tres partits de la primera fase. (Foto: Reuters)
Futbol

Guinea Conakry passa per sorteig als quarts de final de la Copa d'Àfrica

La selecció guineana havia quedat empatada a tot amb Mali i la sort ha decidit que es classifiqui per a la següent ronda, on s'enfrontarà a la Costa d'Ivori

Actualitzat

La selecció de Guinea Conakry s'ha classificat per als quarts de final de la Copa d'Àfrica després del sorteig que s'ha fet aquest dijous a Malabo per desempatar amb Mali i ara s'enfrontarà a Ghana diumenge a les 5 per una plaça a les semifinals. La Costa d'Ivori, amb el blanc-i-blau Eric Bailly, també jugarà els quarts diumenge a dos quarts de 9 contra Algèria.

Un cop acabada la primera fase de la competició, Guinea i Mali havien empatat a tot després d'igualar a un els tres partits disputats. Per tant, i seguint la normativa, un sorteig havia de decidir l'últim equip classificat per als quarts de final. I la sort ha caigut del costat dels guineans, que es classifiquen com a segons del grup D.

Segons el reglament de la Copa d'Àfrica, els equips empatats desempaten tenint en compte els partits disputats entre ells, el nombre de punts, la diferència de gols i el millor atac. En cas d'igualtat en tots aquests aspectes, el sistema que cal emprar és el sorteig, com així ha estat.
 
"No estic content per aquesta situació, però no teníem elecció", ha afirmat el president de la CAF Issa Hayatou, abans d'un sorteig que anteriorment només es va celebrar en l'edició de 1988, quan Algèria va passar de ronda en detriment de la Costa d'Ivori.

Anar al contingut