El Barça remunta dues vegades contra un incòmode Vila-real i es manté viu en la lluita pel títol (3-2)

El Barça ha hagut de remuntar dos cops un marcador advers contra un incòmode Vila-real i ha acabat sumant un treballat triomf gràcies a un esplèndid gol de Messi. Neymar i Rafinha han fet els altres dos gols del conjunt de Luis Enrique, que ha demostrat una gran capacitat de reacció.

El Barça ha superat el Vila-real per 3 a 2 i es manté en la persecució del Reial Madrid al capdavant de la Lliga. Els blaugranes han hagut de remuntar dos cops el marcador i s'han acabat emportant els tres punts gràcies a un esplèndid gol de Leo Messi.

Amb la gran novetat de Rafinha per Rakitic a l'onze titular, el Barça afrontava la visita del Vila-real amb l'obligació de guanyar per no despenjar-se de la lluita pel títol. Els groguets, que arribaven al Camp Nou amb una ratxa espectacular de 18 partits consecutius sense perdre, han sortit amb les idees molt clares i han complicat molt les coses als homes de Luis Enrique.

El Barça sempre ha portat la iniciativa, però només l'angoixa de Luis Suárez, que ha perdonat dues ocasions clares per marcar, ha impedit als blaugranes avançar-se en el marcador. En canvi, el Vila-real, en la seva primera rematada a porteria, s'ha avançat amb un gol afortunat de Cheryshev, que ha desviat al fons de la xarxa un xut de Mario. A l'equip blaugrana li ha costat refer-se d'aquest cop, però, quan semblava que la primera part acabaria amb un inquietant 0 a 1, Neymar ha aparegut per fer l'empat just abans del descans.

Reacció fulminant

La segona part no ha començat gens bé per als interessos blaugranes i el Vila-real s'ha tornat a avançar en el marcador. Piqué, que estava fent un bon partit, ha perdut una pilota al mig del camp que Gio dos Santos ha aprofitat per dirigir un ràpid contraatac i, després d'una gran jugada individual, ha fet la passada de la mort a Vietto, que no ha perdonat per fer l'1 a 2.

En els moments complicats és quan un equip gran ha de demostrar la seva fortalesa mental i la resposta del Barça ha estat immillorable i immediata. Rafinha, en el seu millor partit amb el primer equip blaugrana, ha fet l'empat a dos i, sense temps per perdre, Messi ha culminat la meteòrica remuntada amb un gran gol amb un xut per l'escaire amb la cama dreta.

Amb el 3 a 2 el partit ha embogit completament i s'ha trencat amb un ritme infernal d'anada i tornada a les dues àrees. El Vila-real, molt perillós a la contra, ha vist com l'àrbitre li anul·lava el gol de l'empat a tres a Víctor Ruiz per fora de joc, i en la jugada següent el col·legiat no ha xiulat un penal d'Asenjo a Neymar que hauria provocat l'expulsió del porter visitant.

Lluny d'adormir el partit, el Barça ha preferit seguir atacant en busca del gol de la sentència davant d'un Vila-real que tampoc s'ha arronsat, però que, tot i plantar cara, ha vist tallada una ratxa de 18 partits sense perdre.