Barça

Bartomeu: "El que ens ha fet la FIFA és una injustícia i volem que arregli aquest problema"

El president del Barça ha estat entrevistat a RAC1 i ha repassat temes de l'actualitat blaugrana com la sanció de la FIFA, el patrocini de Qatar, les pròximes eleccions i el futur de Luis Enrique i Messi.

Actualitzat

L'entrevista de Jordi Basté al president del Barça Josep Maria Bartomeu ha estat centrada en bona part al cas de la sanció de la FIFA, que impossibilita fitxar al Barça fins el 2016. Bartomeu ha assegurat, després que conegués que la darrera junta va estar molt centrada en aquest tema, que havien tancat el tema de buscar dins el club el responsable. A més ha afegit que no només el Barça era culpable, i en concret ha dit que "la federació catalana i espanyola és coresponsable perquè van donar la llicència als nens perquè poguessin jugar".

Ha volgut concretar que "en el Barça d'aquests milers de nens de fora que hi ha jugant a Catalunya n'hi ha 5 casos actualment". I ha demanat que la FIFA revisi l'article 19, motiu de la sanció al club: "Vull que la FIFA arregli aquest problema. És injust per milers de nens d'arreu del món. I pel club és una injustícia".

I ha confirmat que tot i la sanció, el Barça podrà incorporar nous jugadors si ho necessita en el mercat d'estiu. Però que "Només podrien entrenar". Ha explicat que no podrien jugar fins l'1 de gener del 2016: "podem fitxar els jugadors que vulguem, però no podran ser inscrits fins aquesta data".

"Qatar sí o sí fins el 2016"

El president del Barça ha confirma que el contracte de patrocini de la samarreta amb Qatar finalitzava al 2016, i que estarien amb aquest patrocinador fins a la finalització del contracte: "Qatar sí o sí fins el 2016". Tot i que ha dit que "estem mirant altres opcions com a patrocinador en un futur". Per afegir que la Junta d'Accionistes del 2015 podrà prendre una decisió sobre aquest tema. I sobres la possibilitat de tornar a lluir Unicef al pit ha dit "És utòpic, hem de ser competitius".

Vol continuar el projecte de la junta

Sobre la seva futura candidatura a les properes eleccions, ha dit que es vol presentar per 'seguir amb un projecte que ens il·lusiona que és seguir fent créixer el Barça, i encara ens queda fer moltes coses d'aquest projecte a 6 anys". Bartomeu sobre possibles altres candidatures continuistes, i candidatures que poguessin sortir de la seva junta: "Tothom és lliure de fer el que cregui.". I que encara no ha parlat amb la seva junta de la campanya per les eleccions que es faran a finals de temporada.

Sobre el futur director esportiu, diu que continuen buscant: "M'agraden dos o tres directors esportius que he vist. A mi m'agradaria incorporar-lo ara." També ha reafirmat la seva confiança amb Luis Enrique ('"té contracte amb el club fins a l'any 2016", i que estava "raonablement content de com està funcionant el club a nivell esportiu". I sobre Leo Messi ha estat taxatiu: "Puc garantir la continuïtat de Messi aquesta i les pròximes temporades".

Sobre la possible incorporació de l'exjugador Éric Abidal, Josep Maria Bartomeu ha dit que "té una oferta nostra en l'àmbit esportiu i ens ha demanat uns dies per pensar-s'ho".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut