Tarda de dissabte de Carnaval sense complicacions meteorològiques

La retirada de la borrasca pel sud del Mediterrània afavoreix un cap de setmana de temps tranquil

Alberto AlcántaraActualitzat

La pertorbació mediterrània s'allunyarà pel sud d' Itàlia, i Catalunya tornarà a quedar sota la dorsal anticiclònica. Els vents aniran de baixa i el temps serà força estable.

Sol

El dia ha començat amb força sol arreu, amb alguns bancs de boira o núvols baixos a les fondalades d'interior del nord-est i amb alguns núvols baixos acumulats a prop de la costa, al tram central. També hem tingut núvols prims anecdòtics per l'oest.

El binomi de sol i alguns núvols es  mantindrà amb poques variacions de cara a la tarda. Veurem estones de núvols prims que poden arribar pel nord. Són núvols associats als fronts atlàntics, inofensius en el territori anticiclònic. També creixeran algunes nuvolades d'evolució a punts de muntanya.  No hi haurà pluja, podreu gaudir amb tranquil·litat les activitats del Carnaval. 

La tramuntana i el mestral han bufat amb cops de fins a 100 i 80 km/h respectivament, però la tarda serà de vents en calma. També desapareix l'avís del Servei Meteorològic de Catalunya per estat de la mar.

Mínimes més baixes

La retirada de núvols ha afavorit un descens general de les temperatures de primera hora, de 3 a 6º C. Les glaçades han baixat del Pirineu fins punts de la depressió Central i el nord-est. La temperatura màxima serà semblant a la de divendres, potser tendirà a baixar una mica en general i a pujar al Pirineu. Per les rues nocturnes caldrà anar abrigat, perquè la nit tornarà a ser freda.

I diumenge...

El sol alternarà amb el pas d'alguns núvols prims i amb alguns de baixos puntuals cap a la costa. Les temperatures diürnes pujaran.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut