L'huracà "Isabel" l'11 de setembre del 2009 (NOAA)
L'huracà "Isabel" l'11 de setembre del 2009 (NOAA)

Previsió de tempestes tropicals i huracans a l'Atlàntic

Actualitzat

La temporada d'huracans a l'Atlàntic, entre el juny i el novembre, es preveu que sigui menys problemàtica del que és habitual

L'Oficina Meteorològica del Regne Unit (Met Office) preveu amb un 70% de probabilitat que es formin vuit tempestes tropicals i cinc huracans. En tots dos casos, els nombres esperats es troben per sota de la mitjana del període 1980-2010, que va ser de dotze tempestes tropical i sis huracans per temporada.

La temporada d'huracans a l'Atlàntic nord, com dèiem, comprèn el període que va del juny al novembre, però aquest any ja ha aparegut la primera tempesta tropical, anomenada "Ana", entre el 7 i el 10 de maig, cap a Carolina del Sud, als EUA.

L'evolució del fenomen "el Niño", en el propers mesos, jugarà un paper molt important en les característiques de la temporada, perquè pot obstaculitzar la formació de tempestes tropicals.

Els propers cinc noms de les tempestes tropical seran: Bill, Claudette, Danny, Erika i Fred. La temporada d'huracans més activa dels últims temps va ser la de l'any 2005, amb dotze tempestes tropicals i quinze huracans. Es van acabar les lletres de l'abecedari per batejar els huracans i es va continuar amb l'alfabet grec, des de l'alfa fins a la sisena lletra, la zeta.

Anar al contingut