Paisatge verd a Catalunya després de les pluges

Gemma PuigActualitzat

Després d'aquesta primavera plujosa a la majoria de comarques i fins i tot excepcionalment plujosa al Pirineu i al Prepirineu occidental, al programa "Els matins" hem comprovat com el paisatge després de les pluges és ben verd. També cal remarcar que hi ha hagut sectors secs, com el delta de l'Ebre, el litoral sud i el litoral central.

Repassem amb una mica més de detall dos punts del territori: un on ha plogut molt, Espot, i un altre que és l'altra cara de la moneda, l'illa de Buda.

La conseqüència i l'evidència d'aquestes pluges és el color verd que ha tenyit el paisatge, i hem anat al Moianès per comprovar-ho sobre el terreny. En aquesta comarca, les pluges han fet que rius i rieres s'hagin recuperat. Hem pogut parlar amb Carles Illa, aficionat a la fotografia i que col·labora en l'espai del temps enviant fotos. Ens comenta que just fa un any hauríem vist la riera pràcticament seca i que ha plogut bé, de mica en mica.

Com sempre passa, no plou al gust de tothom, i els pagesos del Moianès ens comenten que hi ha més farratge, però de menys qualitat.

La sensació que tots tenim és que hem fet servir més el paraigua aquest any que altres; per això hem fet un repàs de quants dies ha plogut des que hem començat l'any, de gener a maig (151 dies).

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut