Un despertar amb neu al Pirineu i tempestes a la costa

Néstor GómezActualitzat

Aquesta nit i matinada hem tingut dos fenòmens meteorològics que han marcat el temps al Pirineu i a la costa nord del país: una nevada i una tempesta.

La nevada curta però intensa

Cap a les dues de la matinada, una petita línia de neu ha entrat per l'Alta Ribagorça i cap a les 5 ha arribat a l'Alt Urgell, on s'ha intensificat; ha nevat una mica a la Seu d'Urgell. La neu del Pirineu ha avançat cap a la Garrotxa deixant nevades febles a la Cerdanya i al Ripollès. De fet, ha nevat a Puigcerdà i Ripoll.

Neu a Ripoll (Antonina Coromina)

Neu a Gombrèn (Hermenegild Falguera)

Neu a Erill la Vall (Montse Señís)

Tempesta amb fenòmens extrems

En paral·lel, s'ha format una gran tempesta davant la costa del Maresme que ha descarregat amb ganes sobre el mar. La gran tempesta, visible i fotografiada des de desenes i desenes de quilòmetres, ha descarregat amb molta intensitat sobre el mar i s'ha allunyat de la costa. A terra ferma hi ha deixat 2 l/m², a Calella, i una calamarsada intensa que ha deixat blanca la cala Montgó, a l'Escala; també ha caigut a Malgrat de Mar i Tossa de Mar. Ara bé, el fenomen cinc estrelles de la tempesta ha estat l'aparició de dues grans mànegues, que han estat fotografiades des de Collserola.

Aquestes són les vostres imatges:

Calamarsada a cala Montgó (David Cros)

Calamarsa a Tossa de Mar (Robby Geebelen)

Mànegues davant de Barcelona (Alfons Puertas)

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut