Manifestació submarina per salvar el fons marí de les illes Formigues

RedaccióActualitzat

Una seixantena de bussejadors han fet una protesta simbòlica per conscienciar tothom de la necessitat de preservar el fons marí de les illes Formigues, situades entre Palamós i Palafrugell.

Els submarinistes reivindiquen més protecció i ho han fet amb una manifestació submarina. Asseguren que la zona pateix una "explotació desmesurada" per part de corallers, aficionats a la pesca esportiva o participants en concursos de submarinisme, entre d'altres.

La protesta reclama que es comenci a aplicar el Pla d'Espais d'Interès Nacional (PEIN), aprovat el 2006 i que regula les activitats que es fan a la zona.

 

Els bussejadors han recorregut tot el contorn de l'espai amb una pancarta amb el lema "Soc fràgil, estima'm". Volen reivindicar la importància d'aquest espai natural i el respecte que se li ha de tenir per la diversitat que acull.

En la manifestació submarina d'aquest dissabte hi han participat quatre grups de submarinistes de Llafranc, Palamós i Calella de Palafrugell. Asseguren que mantindran les protestes si no hi ha un canvi d'actitud per part de l'administració i es comença a regular l'activitat. 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut