La pols sahariana empitjora la qualitat de l'aire

Activat l'avís preventiu d'episodi de contaminació atmosfèrica per partícules

Néstor GómezActualitzat

El flux continu de pols sahariana que des del passat 19 d'abril envaeix el Mediterrani i casa nostra ha provocat un empitjorament de la qualitat de l'aire per la gran qualitat de partícules inferiors als 10 µm, la mil·lèsima part d'un mil·límetre, conegudes com a PM10.

Sisè dia consecutiu amb una atmosfera carregada de pols en suspensió i ja s'han superat els llindars de qualitat d'aire regular. Aquest matí, les estacions de mesura situades a l'Eixample i a Gràcia, a Barcelona, ja superaven els 50 µg/m³. En el cas de l'Eixample duen més de 24 hores per sobre d'aquest límit. En aquest enllaç podeu consultar les dades de contaminació a temps real.

La fase d'avís preventiu es posa en marxa quan més d'una estació de mesura supera el valor de 50 μg/m³ diaris de PM en més d'una estació i la previsió a 24 hores no indica una millora en els nivells. En aquesta fase, l'Àrea Metropolitana de Barcelona posa en marxa una campanya de comunicació i sensibilització amb consells i recomanacions. No hi ha prohibicions ni restriccions.

 

Anar al contingut