Mercè Adrian
Muntanyes de l'entorn d'Àreu cobertes de neu

La neu torna a cobrir el Pirineu

Néstor GómezActualitzat

El mes d'abril ha deixat una gran empremta com acostuma a ser normal; uns dies suaus i dolços i d'altres de manllevats, quan l'hivern revifa.

Les precipitacions d'aquest darrer cap de setmana han tornat a cobrir de blanc el Pirineu, amb gruixos entre 10 i 25 cm a cotes mitjanes i altes. Les calorades de la primera meitat de mes havien reduït molt els gruixos de neu arreu, amb un mantell discontinu al vessant sud. Però l'abril sempre té una carta amagada de mal temps sota la màniga, són els anomenats dies manllevats, que trenquen la bonança meteorològica i en què les persones confiades, les que ja havien abandonat la jaqueta, acaben ben refredades.

Les precipitacions més importants s'han recollit al Pirineu de Lleida amb 37 mm a Espot, cota 2.500 metres, i 36 mm a Vielha. També al Pirineu més oriental, els registres han estat prou significatius, amb una trentena de litres, però en forma líquida. Destaca Roses amb 33 mm i el santuari de Queralt amb 32.

Aquesta neu serà efímera, cal pensar que el sol d'ara es troba a la mateixa alçada que a finals d'agost. Els ruixats ens acompanyaran uns dies més, però restringits més al Pirineu. I per Sant Jordi...

Anar al contingut