La contaminació supera gairebé 20 vegades el límit considerat com a saludable a Nova Delhi

Alberto AlcántaraActualitzat

La contaminació de l'aire a Nova Delhi va superar gairebé 20 vegades el límit considerat com a saludable aquest divendres. La ciutat va quedar sota una espessa boira tòxica, després d'una nit de focs artificials per celebrar el festival del Diwali.

Els nivells de partícules PM2,5 va pujar de forma alarmant, provocant molèsties als ulls i als pulmons als residents de la capital de l'Índia, que ja es troba entre les ciutats més contaminades del món.

L'índex de qualitat de l'aire (AQI) de l'ambaixada dels Estats Units a Nova Delhi va arribar gairebé a un valor de 1000, quan el considerat com a saludable és, com a màxim, 50. Aquest índex es calcula a partir de la concentració de partícul·les PM2,5 en micrograms per metre cúbic.

Dissabte, l'AQI es mantenia per damunt dels 400, en un nivell considerat com a perillós.

La qualitat de l'aire s'agreuja a Nova Delhi de manera tradicional abans del Diwali, i per això la Cort Suprema va prohibir temporalment la venda de petards, amb l'objectiu de disminuir el risc per a la salut. Però els ciutadans van fer servir material antic o petards comprats als estats veïns.

Aquest episodi de contaminació arriba la setmana de la publicació d'un informe on s'ha revelat que la contaminació va causar la mort de 9 milions de persones a tot el món l'any 2015.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut