El fort temporal que se m'emporta volant

El "Quèquicom" del Canal 33 explica els "FX" o efectes especials

Francesc MauriActualitzat

Aquest dimarts a la nit, el programa del Canal 33 "Quèquicom" ens mostrarà com es fan alguns efectes especials. El programa, que fa més de 10 anys que s'emet, ens acosta la ciència de forma entenedora i, aquesta setmana, ens farà entendre una mica millor el món dels "FX" o efectes especials.

L'equip del programa, de la mà de la Samantha Vall, em va fer una proposta: un dia, de bon matí, sense saber gran cosa, em van portar fins a una nau del Baix Llobregat. Allà em van recomanar vestir-me amb una doble capa de roba. Era un matí cru del passat mes de gener i la nau estava gèlida.

Allà hi havia un croma de color verd que m'esperava. Sota la roba jo hi duia un arnés de seguretat, amb un enganxall al coll ben dissimulat. El cable també era de color verd, com el croma i, per tant, transparent per a l'espectador. Em van fer posar davant de la càmera, com si fos al plató del TN, amb un mapa del temps que indicava un gran temporal de vent i neu a tot el país. Van engegar uns grans ventiladors i una mena de dosificador de sabó que va començar a llançar "neu", que em van caure damunt la roba, la cara i els cabells.

El resultat el podeu veure en aquest vídeo; al final, surto volant per la força del temporal. Quan va acabar aquesta previsió del temps tan especial vaig veure clar que és molt més fàcil fer la previsió del temps davant de l'espectador que no pas segons amb quins "FX".



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut