El caliu de Reis en un dia gèlid i assolellat

Reis porta sol a tots els racons del país i la primera i modesta entrada d'aire fred de l'any

Néstor GómezActualitzat

Després de moltes jornades, en alguns casos setmanes, el sol es veurà a tot el país al migdia. Des del 18 de desembre que no lluïa tant el sol a Catalunya, amb el permís de les boires de primera hora del dia. Tenim una nova situació atmosfèrica que obre les portes a un passadís d'aire gèlid que envairà  gran part d'Europa i que aquí arribarà de puntetes.

De les boires al sol

No us amoïneu si de bon matí obriu la persiana i torneu a veure la boira. La boira que s'estendrà al matí pel pla de Lleida, el Bages i Osona tindrà les hores comptades. Cap al migdia s'hauran esvaït i lluirà el sol com a la resta del país. La tramuntana bufarà entre feble i moderada a l'Empordà i a les cotes altes del Pirineu.

Temperatures avall

A primera hora del dia gaudiu del caliu de casa per disfrutar de les joguines. Si sortiu al carrer a primera hora del dia tapeu-vos bé, farà molt de fred, amb glaçades a prop de la costa. Una petita entrada d'aire fred fregarà el Pirineu i farà caure les temperatures a cotes mitjanes i altes. Al migdia, les màximes només pujaran en els indrets alliberats de la boira, mentre a la resta del país baixarà una mica.

I el cap de setmana...

La recta final de les vacances de Nadal ve amb algunes novetats. Dissabte, la novetat serà l'arribada d'alguns núvols prims i diumenge, potser arribarà la neu al vessant nord del Pirineu.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut