Diumenge arriba el vent i el fred

Després del cel gris i les pluges de dissabte, arriben nous elements del canvi de temps: el fred i el vent. S'obriran més clarianes i les precipitacions seran més puntuals

Alberto AlcántaraActualitzat

Diumenge es concreta el canvi de temps amb el joc de forces entre l'anticicló atlàntic i la borrasca que s'endinsa per Europa. El passadís de vents de nord ens portarà una entrada d'aire d'origen polar que ens farà canviar la roba els pròxims 3 dies.

Protagonisme pel vent

Mestral i tramuntana bufaran al matí a les Terres de l'Ebre i el cap de Creus. Amb el pas de les hores, el vent també s'animarà al sud de Lleida i zones de la Catalunya Central, i de manera puntual a cotes altes del Pirineu. A última hora es reforçarà la tramuntana.

Més clarianes però alguns ruixats

Els núvols tendiran a retirar-se en general, però durant la matinada i primera hora encara seran presents al Pirineu i cap a l'est de Catalunya, amb possibles ruixats. Bona part del matí serà de cel assolellat en general, però tindrem molt d'aire fred a les capes altes i mitjanes de l'atmosfera, i les nuvolades tornaran a aparèixer.

De cara a la tarda esperem alguns ruixats cap al nord-est, però també en són probables al Pirineu i prepirineu occidental. La cota de neu se situarà al voltant dels 1000 metres al vessant nord del Pirineu i dels 1200 a la resta de la serralada. En aquesta fase del dia pot produir-se alguna tempesta amb calamarsa.

Davallada tèrmica

El canvi d'ambient quedarà palès amb el marcat descens de les temperatures de primera hora, amb l'arribada de glaçades al Pirineu, i valors de 5 o 6º C a molts indrets. Només a la costa poden quedar al voltant dels 10 o 11º C.   La temperatura de les hores centrals del dia també baixarà de 4 a 5º C a molts punts del país, però hi haurà davallades més fortes a punts del Pirineu o el quadrant nord-est.

I dilluns...

Hi haurà grans clarianes, però el risc de ruixats al Pirineu i nord-est no marxarà. El fred s'accentuarà una mica més, tant al matí com a migdia. La cota de neu baixarà a 1000 metres, i a 800 en el cas del vessant nord.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut