Dissabte de tramuntana i alguns ruixats

El cap de setmana començarà amb vent i amb inestabilitat residual, en forma d'alguns xàfecs i tempestes

Actualitzat

Dissabte serà un dia dominat per la dorsal anticiclònica en la superfície, amb vent de nord, i amb retirada del solc d'aire fred en les capes altes atmosfèriques. Malgrat tot, tindrem inestabilitat residual. El Servei Meteorològic de Catalunya manté activat un avís per intensitat de pluja.

Risc de ruixats

Serà un dia amb clarianes però també amb núvols residuals cap a l'entorn del prelitoral i la costa. Aquestes nuvolades deixaran alguns ruixats, més probables cap a l'interior del quadrant nord-est, al tram del prelitoral Central i al Pirineu, però també amb possibilitat que s'allarguin cap al nord del Camp de Tarragona. Hi haurà alguns fenòmens puntuals localment forts i abundants, amb possibilitat de calamarsa.  D'altra banda, el cel estarà tapat al vessant nord del Pirineu, amb precipitacions febles i intermitents.

Matí menys càlid

Les temperatures matinals seran més baixes en general, amb un retrocés dels valors tropicals. Malgrat tot, les mínimes es mantindran cap a la costa Central i la costa Brava. Les màximes tendiran a recuperar-se allà on domini el sol i a la costa Daurada, per efecte del mestral. En canvi, poden baixar una mica amb els núvols i els ruixats cap al prelitoral nord.

I diumenge...

El vent de nord anirà minvant, i el risc d'alguns ruixats quedarà més concentrat al Pirineu. En general farà sol i les temperatures pujaran.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut