Nou temporal de vent i neu

Arriba la nevada més abundant de la temporada al Pirineu i ventades a la resta del país. Les temperatures pujaran, però la sensació de fred es mantindrà a causa del vent

Néstor GómezActualitzat

Dos sistemes frontals reactivaran la inestabilitat al Pirineu i engegaran la maquinària del vent arreu. Un primer front ens ha creuat de matinada i un segon, el més actiu, a partir del migdia. Meteocat ha activat els avisos per neu, vent i mala mar. El fenomen més destacat serà el vent amb nivell taronja a partir de la tarda i vespre al Pirineu i a les comarques de Tarragona.

 

Sol, neu i vent

El cel serà variable al matí i més assolellat a la tarda. La neu apareixerà de matinada a la Vall d'Aran per sobre dels 1.400 metres. Al llarg del dia, la neu s'estendrà per tot el Pirineu i s'intensificarà a partir del migdia, amb una cota de neu que baixarà fins als 1.000 metres a darrera hora del dia. Nevarà amb abundància i es poden acumular més de 20 cm a 1.400 metres i prop d'un metre a cotes superiors als 2.000 metres al Pirineu de Lleida. A la resta del Pirineu, també nevarà però en menor mesura.

El vent bufarà amb força al Pirineu i apareixerà el torb. Les ventades més fortes es registraran al Pirineu, Prepirineu i les comarques de Tarragona, amb ratxes superiors als 100 km/h. No es repetirà la ventada de dissabte al Baix Llobregat ni a l'entorn de Barcelona.

Ascens de les temperatures

La matinada no és tan gèlida com la de dimarts i les temperatures han pujat entre 5 i 10 graus més que ahir a la mateixa hora, per efecte del vent i del cel cobert. El termòmetre pujarà al matí uns cinc graus, en general. Les màximes pujaran una mica, excepte al Pirineu, a causa de la nevada.

 

 

I els propers dies...

El temps serà més assolellat, però amb vent als tres extrems del país: Empordà, Terres de l'Ebre i cotes altes del Pirineu. Només al vessant nord del Pirineu persistirà la nevada, aquest cop feble.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut