Tarda amb alguns ruixats i davallada de les temperatures

Dimarts serà el primer dia en què el canvi de temps es notarà arreu, sobretot perquè farà menys calor. Malgrat les clarianes matinals, la calma no s'assentarà i creixeran nous ruixats de tarda, localitzats al nord i est.

Alberto AlcántaraActualitzat

La inestabilitat de l'última hora de dilluns es trasllada el primer dia de setembre. Les pluges es focalitzaran més sobre el terç nord i l'est, i seran novament intenses. El Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un avís per intensitat de pluja a diverses comarques de l'est del país.

Tarda de ruixats

El front de núvols ha deixat alguns ruixats de matinada, però a primera hora es veia molt trencat i les clarianes alternaven amb núvols residuals, més abundants al Pirineu. La pausa inicial, amb la presència d'aquestes clarianes, afavorirà el desenvolupament de noves nuvolades. La situació meteorològica tendeix a estabilitzar-se a les Terres de Ponent.

L'activitat dels ruixats serà de nou més intensa i extensa a la tarda, amb  tempestes localment fortes i acompanyades de calamarsa. Tot l'entorn del Pirineu i, sobretot, la Cerdanya, el Ripollès, la Garrotxa, Osona, la Selva o el Gironès, poden rebre les quantitats més importants, amb pics locals de precipitació que poden voltar els 30-40 mm. La línia dels xàfecs pot arribar al prelitoral de Barcelona i Tarragona, però en canvi la pluja és menys probable a punts de la costa central. Al vespre i la matinada poden mantenir-se alguns ruixats actius a punts del centre i, sobretot, del litoral central o sud.

Les temperatures comencen a baixar

La davallada tèrmica arriba en diferents fases i no es notarà a tot arreu igual. D'entrada, a primera hora els valors han estat més baixos per l'oest, però no a la façana litoral o prelitoral, on fins i tot han sigut una mica més alts. Les mínimes arribaran al final del dia a molts indrets.

Pel que fa a les màximes, el descens serà molt més clar i general, amb davallades de 4 a 8º C, fins i tot diferències puntualment superiors a causa dels ruixats. Cap a la costa Daurada, on bufarà una estona de mestral, i a punts de la resta del litoral, la diferència no es notarà tant. Això sí, baixarà la xafogor.

I els pròxims dies...

Continuarà el temps insegur. Dimecres poden arribar en fases diferents, al matí cap a l'est, i al vespre i la nit també cap al terç oest. Els mapes dibuixen pluges fins la setmana que ve.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut