Caimans als carrers de Miami amb el pas de l'huracà Irma

Tomàs MolinaActualitzat

Encara s'està fent recompte dels efectes de l'huracà més intens de la història al seu pas pel Carib. Sobretot es treballa per intentar recuperar la normalitat després de la destrucció i del nombre de víctimes que ha deixat. Simultàniament, però, comencen a arribar les imatges més xocants d'un fenomen meteorològic capaç d'alterar la fisonomia del paisatge i de la fauna.

Els huracans porten associada una pujada del nivell de les aigües per allà on passen, a causa d'una baixada brusca de la pressió atmosfèrica: el fenomen s'anomena "storm surge". Quan aquestes aigües són d'una zona plena d'aiguamolls i de caimans, no és estrany que al perill de la força del vent i la pluja intensa s'hi sumi aquesta sorpresa, al mig d'un carrer d'Orlando:

Caimans o "alligators", com els anomenen a Florida, sovintegen aquests dies per la zona, i per això els governs locals avisen la població sobre la possibilitat de trobar-ne als carrers, parcs o fins i tot en jardins particulars.

 

Segons els experts, els caimans busquen la seguretat de les ciutats quan hi ha fenòmens violents com els huracans, i tenen predilecció pels espais que queden protegits de les onades i la caiguda d'arbres o palmeres; per tant, sovint acaben en piscines o estanys públics.

De tota manera, els caimans o "alligators" no són els únics que busquen refugi dels embats i la fúria dels huracans, tal com han fet tots els habitants de les illes del Carib o de la península de Florida; altres veïns de la zona, com aquesta família d'ànecs, també s'han quedat a la ciutat a veure passar l'huracà Irma.

 

Anar al contingut